Verkiezing sportiefste basisschool van Nederland

Acht basisscholen strijden woensdag 20 april in Zwolle om de titel ‘Sportiefste basisschool van Nederland’. De scholen komen uit heel Nederland en zijn genomineerd vanwege hun vooruitstrevende beleid op het gebied van sport en bewegen.

De genomineerde scholen zijn geselecteerd op basis van hun bewegingsprogramma binnen en buiten de lessen. Ook de wijze waarop leerlingen kunnen participeren in de sport- en bewegingsprogramma’s en de maatschappelijke betrokkenheid van de school bij gezond bewegen is een facet waar de nominatiecommissie naar heeft gekeken.

De jury, onder voorzitterschap van oud-schaatscoach en chef de mission van de Olympische Winterspelen Henk Gemser zal na een podiumpresentatie van de scholen de winnaar uitroepen. René van Harten, bestuurder van de PO-Raad, maakt onderdeel uit van de jury.

Nationale Sportweek
De verkiezing wordt voor de vierde keer georganiseerd door de NOC*NSF en de KVLO, de Koninklijke Vereniging van leraren Lichamelijke Opvoeding. Dit jaar in samenwerking met de gemeente Zwolle, de Landstede Groep, Sportservice Zwolle en de Hogeschool Windesheim. De verkiezing maakt onderdeel uit van de Nationale Sportweek, die van 16 tot 23 april plaatsvindt.

Meer informatie >>

 

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 13 december 2011

Nieuwscategorieën