Vernieuwde toolkit helpt ouders betrekken bij gezonde voeding en bewegen

Recentelijk is de toolkit Ouderbetrokkenheid en Gezond Gewicht van het Convenant Gezond gewicht vernieuwd. Deze toolkit, is uitgebreid met materiaal om de doelgroep ‘ouders met kinderen van 12-18 jaar’ te betrekken bij gezonde voeding en bewegen. Daarnaast is het materiaal voor het betrekken van de doelgroepen ‘ouders met kinderen van 0-4 jaar’ en ‘ouders met kinderen van 4-12 jaar’ aangevuld. In de toolkit is ook het kopje ‘communicatietools’ toegevoegd met onder andere een handige presentatie en een mindmap.

Onderwijs- en gezondheidsprofessionals en professionals werkzaam in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen kunnen met de toolkit nu nog beter ouders met kinderen van 0-18 jaar betrekken bij gezonde voeding en bewegen. 

Het convenant hoort graag wat gebruikers van de toolkit vinden. Met die ervaringen kan de toolkit steeds weer worden geoptimaliseerd. Wie zijn mening geeft, maakt kans op een cadeaubon van 25 euro. 

Het Convenant Gezond Gewicht

Het Convenant Gezond Gewicht is een samenwerkingsverband van 26 partijen afkomstig van (rijks- en lokale) overheden, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Zij zetten zich gezamenlijk in om de stijgende trend van overgewicht en obesitas om te buigen in een daling. De PO-Raad heeft het Convenant in 2009 ondertekend.

Laatst gewijzigd: 
woensdag 28 januari 2015

Nieuwscategorieën