Voorbereiding landelijke Koningsspelen gestart

Ter gelegenheid van de troonswisseling worden op vrijdag 26 april voor alle kinderen in het basisonderwijs de Koningsspelen georganiseerd. Doel van deze landelijke sportdag is de meer dan anderhalf miljoen kinderen op 7.500 scholen op een feestelijke en gezellige manier in beweging te brengen.
 
Koningsontbijt en Koningssportdag
De Koningsspelen bestaan uit twee vaste onderdelen: een gezond en feestelijk Koningsontbijt en de Koningssportdag. Elke school mag zelf bepalen hoe dit ontbijt en de sportdag worden vormgegeven.
Het Nationaal Comité Inhuldiging heeft alle burgemeesters in Nederland in een brief opgeroepen de Koningsspelen te steunen. Het comité werkt met grote bedrijven samen om de ingrediënten voor het ontbijt gratis aan de scholen ter beschikking te stellen.

Samenwerken voor snelle realisatie
Richard Krajicek, voorzitter van de werkgroep Koningsspelen: “Het wordt een geweldige inspanning van alle betrokkenen om binnen no time het grootste sportfestijn ooit voor basisschoolleerlingen te organiseren. Dat kan alleen als we dit samen oppakken. Een aantal faciliteiten wordt vanuit het comité georganiseerd, maar wij willen met name iedereen oproepen om vooral samenwerking met gemeenten, andere scholen, sportverenigingen en het plaatselijke bedrijfsleven op te zoeken. Het gaat erom dat dit een onvergetelijke dag wordt, vol sport en spel waarmee we kinderen in beweging brengen. Geheel in de sportieve spirit die onze toekomstige Koning zo kenmerkt.”

Kans op Koninklijke ontmoeting 
De organisatie roept scholen op om de Koningsspelen zo creatief mogelijk in te richten. Scholen die de Koningsspelen het leukste weten in te richten maken kans op een persoonlijke ontmoeting met het Koninklijk Paar tijdens hun tour door de provincies in mei en juni.

Op www.koningsspelen.nl vindt u tips voor de dagindeling en de organisatie en het laatste nieuws.

Laatst gewijzigd: 
woensdag 24 april 2013

Nieuwscategorieën