Vraag ondersteuning aan om meer te doen met gezondheid op school

Wilt u op uw scholen meer doen aan het bevorderen van een gezonde leefstijl bij leerlingen, maar ontbreekt het hiervoor aan tijd en middelen? Tussen 28 maart en 25 april 2014 kunnen scholen hulp aanvragen om te werken aan een gezonde leefstijl. Zij kunnen kinderen en jongeren stimuleren meer te bewegen, niet te (gaan) roken of zich weerbaar op te stellen.

Het aanbod

Scholen uit onder meer het primair onderwijs kunnen een aanvraag doen voor:

  • Gratis advies-op-maat van een Gezonde School-adviseur over gezondheid en passende maatregelen voor uw school. Deze adviseur is goed thuis in de lokale situatie en weet welke subsidiemogelijkheden er voor scholen zijn. U kunt met de adviseur een schoolgezondheidsplan opstellen om de gezondheid van uw leerlingen te bevorderen.
  • Een vergoeding van de taakuren van eigen medewerkers voor het maken of uitvoeren van schoolgezondheidsbeleid. Voor het primair onderwijs is voor 40 taakuren vergoeding beschikbaar. U kunt de vergoeding ook gebruiken om een vignet Gezonde School aan te vragen. De vergoeding is niet bestemd voor het inkopen van lespakketten, materialen of voor het volgen van trainingen van derden.

Praktische informatie

  • Alle informatie (toelichting, keuzemogelijkheden, et cetera) over het ondersteuningsaanbod vindt u op www.gezondeschool.nl/ondersteuningsaanbod.
  • In juni 2014 hoort uw school of uw aanvraag wordt gehonoreerd. De selectiecriteria vindt u op www.gezondeschool.nl/ondersteuningsaanbod.
  • Als u kiest voor advies-op-maat neemt een Gezonde School-adviseur uiterlijk september 2014 contact op om dit samen met u in te vullen.
  • Wilt u eerder advies? Neem dan contact op met uw lokale GGD of met de Gezonde School-helpdesk via 030-274 3036 of per e-mail

Meer weten

Uw aanvraag doet u van 28 maart tot en met 25 april 2014 via deze link. Alleen een medewerker van de school mag een aanvraag doen. De directeur moet hiermee akkoord zijn.

De Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl en de #Jeugdimpuls van het RIVM Centrum Gezond Leven en partners, waaronder de PO-Raad, maken de extra ondersteuning mogelijk. 

Bestanden bij dit nieuwsitem: 

Laatst gewijzigd: 
vrijdag 28 maart 2014

Nieuwscategorieën