Webpeiling 'Pesten aanpakken'

Welke anti-pestprogramma's of methodes gebruiken uw scholen? En wat zijn uw ervaringen daarmee? De PO-Raad vraagt u hierover een webpeiling in te vullen. Deze webpeiling van de PO-Raad sluit aan bij een landelijk onderzoek onder alle scholen in Nederland. Doel is in beeld te krijgen welke anti-pestprogramma’s gebruikt worden en in hoeverre deze programma’s bewezen effectief zijn.

Pesten is een onderwerp dat voortdurend aandacht verdient van schoolbestuurders, schoolleiders en leraren in het onderwijs.
Wat kunnen we doen om schrijnende situaties te voorkomen? Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat de school een veilige plek is waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen?

De staatssecretaris van OCW prsenteerde deze maand een plan van aanpak om het pesten op scholen te bestrijden. Het Onderwijs Café staat in april in het teken van de aanpak van pesten op scholen: Sluiten de wensen van de politiek aan bij de behoeften en mogelijkheden van het onderwijsveld? Het onderwijsveld is van mening dat een aanpak niet alleen op voorkomen van pesten gericht zou moeten zijn. Pesten aanpakken hoort bij (het realiseren van) een integraal sociaal veiligheidheidsbeleid van de school, gericht op alle betrokkenen. Ook is het belangrijk dat scholen een anti-pestprogramma kiezen dat aansluit bij hun veiligheidsbeleid en populatie.

De webpeiling neemt ca. 3 minuten van uw tijd. De uitkomsten worden meegenomen in Het Onderwijs Café over pesten.
Alvast bedankt voor het invullen!

Naar de webpeiling

Laatst gewijzigd: 
donderdag 28 maart 2013

Trefwoorden

Nieuwscategorieën