Week van Kinderen Veilig vraagt aandacht voor kindermishandeling

De Taskforce kindermishandeling organiseert van 18 tot en met 23 november de Week van Kinderen Veilig. Het is een maatschappelijk appèl om elke vorm van kindermishandeling te stoppen met hulp en inzet van iedereen. De PO-Raad ondersteunt dit initiatief.

Motto van de week is ‘Kindermishandeling, praat erover’. Verschillende organisaties verzorgen die week bijeenkomsten en activiteiten. Tijdens de week is onder meer aandacht voor de uitdagingen bij de invoering van de meldcode huiselijk geweld. Ook is het mogelijk om live te chatten met een Officier van Justitie.

Kindermishandeling

Voorkomen en aanpakken van kindermishandeling is hard nodig. Jaarlijks worden 119.000 kinderen mishandeld. Gemiddeld heeft één kind in iedere schoolklas te maken met een vorm van kindermishandeling. Terwijl alle kinderen in Nederland recht hebben op een veilige en gezonde jeugd. Het lukt nog onvoldoende om de grote aantallen kinderen die slachtoffer worden van kindermishandeling terug te dringen. Hierbij gaat het niet alleen om fysieke mishandeling. Ook emotionele en fysieke verwaarlozing, seksueel misbruik, het getuige zijn van huiselijk geweld en de gevolgen van vechtscheidingen zijn vormen van kindermishandeling.

Deelnemen

Het programma van de Week van Kinderen Veilig is volop in ontwikkeling. Meer informatie over de week is binnenkort hier te vinden. Wie een eigen activiteit wil organiseren, kan dat per e-mail melden aan info@tfkinderenveilig.nl

Laatst gewijzigd: 
vrijdag 27 september 2013

Nieuwscategorieën