Werkende netwerken: Ervaringen uit 'Sport Lokaal Samen'-projecten

Goede samenwerking tussen sport- en onderwijsorganisaties is een voorwaarde voor een stimulerend lokaal sportbeleid. Om op de hoogte te blijven van landelijke ontwikkelingen en geïnspireerd te raken door de ervaringen en voorbeelden van (andere) deelnemende gemeenten aan ‘Sport Lokaal Samen’ organiseert Vereniging Sport en Gemeenten vier regionale bijeenkomsten ‘Werkende netwerken; Ervaringen uit Sport Lokaal Samen-projecten’. Klik hier voor de data en locaties (Let op: de bijeenkomst van 21 juni in Groningen is geannuleerd)

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor deelnemende en niet-deelnemende gemeenten en belangstellenden op het gebied van onderwijs en sport. Zowel (beleids)ambtenaren sport, onderwijs en/of welzijn, sportaanbieders, docenten lichamelijk opvoeding als schoolbesturen van PO-, VO- en mbo-onderwijs en functionarissen sport en bewegen zijn welkom.

Sport, Bewegen en Onderwijs
Met de handreiking ‘Sport Lokaal Samen’ in de hand zijn inmiddels veertig Nederlandse gemeenten met lokale sport- en onderwijspartners én andere betrokken partijen aan de slag om deze samenwerking te versterken om zodoende meer kinderen aan het bewegen te krijgen. De pioniers van dit project – de eerste tranchegemeenten – werken inmiddels aan de uitvoering van hun plan van aanpak. De tweede tranchegemeenten zijn net van start gegaan.

‘Sport Lokaal Samen’ is één van de deelprojecten van het platform Sport, Bewegen en Onderwijs en wordt uitgevoerd door Vereniging Sport en Gemeenten in samenwerking met de PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, KVLO, NISB, en NOC*NSF.

Meer informatie:
Sport lokaal samen >>  
Sport, bewegen en onderwijs >>

 

 

Laatst gewijzigd: 
dinsdag 13 december 2011

Nieuwscategorieën