Nieuws

Nieuwsitems in de categorie: Algemeen nieuws.

  • Vanaf 1 augustus zijn voor het werken met digitale leermiddelen minder leerlinggegevens nodig. In plaats daarvan komen pseudoniemen die ervoor zorgen dat leerlingen niet herleidbaar zijn. Daarmee is de privacy van leerlingen beter geregeld. De Tweede Kamer is deze week akkoord gegaan met een wetsvoorstel dat dit regelt, maar er zijn nog wel wat zorgen.

  • Hoe kan een robot ingezet worden bij het aanleren van basisvaardigheden als rekenen en taal? En hoe formuleren en implementeren we toekomstbestendig IBP-beleid (Informatiebeveiliging & Privacy)? Dat zijn de twee nieuwe versnellingsvragen die van start gaan. De PO-Raad en Kennisnet helpen de betrokken scholen verder met hun ICT-vraagstukken.

  • Het lerarenregister schiet zijn doel voorbij en dreigt vooral een technisch-bureaucratische exercitie te worden die ver afstaat van de leraren in de klas en van de praktijk binnen scholen. Dat stelt de Onderwijsraad in een advies, waarin de raad zijn zorgen uit over hoe het lerarenregister vorm krijgt.

  • Zo'n 60.000 leraren uit het hele land kwamen donderdag bijeen in het Zuiderpark in Den Haag. Zij voerden actie voor meer salaris en minder werkdruk. Ondertussen was het bij de PO-Raad in Utrecht 'bring your kids to work-day'. De staking in beeld gebracht.

  • Om de werkdruk voor leraren te verlagen, trekt het nieuwe kabinet bijna 500 miljoen euro uit. Dat meldt RTL Nieuws op basis van Haagse bronnen. De PO-Raad is hier blij mee maar zal ook kritisch kijken waar het geld vandaan komt.

  • Een jaar geleden zijn de werkplaatsen onderwijsonderzoek officieel van start gegaan. Afgelopen week, op de helft van de tweejarige pilot, zijn de betrokkenen uit de werkplaatsen opnieuw bijeengekomen. Leraren, onderzoekers, lectoren, studenten en bestuurders hebben ervaringen uitgewisseld en verder gesproken over de rol van praktijkonderzoek bij schoolontwikkeling en het verduurzamen van hun werkwijze.

  • Duizenden scholen zijn donderdag gesloten. Al meer dan 15 duizend medewerkers uit het primair onderwijs hebben aangekondigd dat ze die dag naar het Zuiderpark in Den Haag komen. De PO-Raad nodigt de schoolbestuurders die in Den Haag zijn, uit om bij de tent van de PO-Raad langs te komen.

  • De PO-Raad heeft vandaag een formele aankondiging van de collectieve actie ontvangen van de onderwijsvakbonden AOb, CNV Connectief, FvOv en FNV. De bonden roepen hun leden op tot een staking gedurende een dag op donderdag 5 oktober a.s..

Pagina's