Nieuws

Aanscherping quarantaineregels

Na overleg tussen het RIVM en het ministerie van OCW zijn de quarantaineregels voor onderwijspersoneel en leerlingen aangescherpt. Hiermee gelden de regels weer zoals voor de kerstvakantie. De in de vakantie aangekondigde versoepeling is teruggedraaid. De protocollen worden zo spoedig mogelijk aangepast. 

Wat betekent dit in de praktijk?

  • Bij een of twee gevallen in de klas: medewerkers en kinderen die als klasgenoot als nauw contact kunnen worden beschouwd van de besmette persoon hoeven niet in quarantaine, ongeacht of de besmette persoon een kind of medewerker is.
  • Bij drie of meer gevallen (zowel medewerkers als kinderen) binnen zeven dagen in de klas is er sprake van een uitbraak. De GGD zal adviseren dat de hele klas (vaste medewerker(s) en leerlingen) in quarantaine gaat, ongeacht of de persoon als immuun of niet-immuun wordt beschouwd.

Op 3 januari kondigden wij, op basis van informatie van het ministerie van OCW, een versoepeling van de quarantaineregels aan. Hiermee zou het onderwijspersoneel dat "immuun" is niet in quarantaine te hoeven bij een besmetting in de klas. Afgelopen weekend hebben wij nieuwe informatie van het ministerie van OCW ontvangen. Hieruit blijkt dat de versoepeling voor "immuun" onderwijspersoneel is teruggedraaid. Het onderscheid tussen "immuun" en "niet-immuun" is komen te vervallen.

Afbeelding banner corona

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten