Nieuws

'Balans vinden tussen kennisontwikkeling en de ontwikkeling als mens', de 3e aflevering van het congres: Farid Tabarki

Op woensdag 21 april a.s. is de digitale congresserie van de PO-Raad halverwege. We zenden de derde aflevering van 'de Toekomst van Goed Onderwijs' uit; De Digitale Economie, met als gast Farid Tabarki. “Als mensen kunnen wij de ontwikkelingen niet bijbenen. Dus moeten we de tijd nemen om na te denken hoe je met die versnelling omgaat. En blijven nadenken over waar het in het onderwijs in essentie over gaat.”

Na het verkennen van de digitale toekomst met de Bloomworkshop en een verkennend gesprek over hoe de samenleving eruit gaat zien met Peter-Paul Verbeek, is het tijd om een andere belangrijke factor van de samenleving waarop het onderwijs leerlingen weer- en wendbaar moet maken te verkennen; de economie. Een maatschappelijk onderdeel dat onverminderd bol staat van onzekerheden, onvoorspelbaarheid en speculatie. Aan het onderwijs tóch de taak leerlingen daarop voor te bereiden.  

In de digitale economie werken mensen in een continue veranderende context. Volgens duider van de tijdgeest Farid Tabarki is de opdracht aan het onderwijs leerlingen daarop voor te bereiden. Bijvoorbeeld door een betere balans te vinden tussen kennisontwikkeling en ontwikkeling als mens. Het inbedden van de digitalisering in het onderwijs kost tijd. Tabarki adviseert daarom de ruimte te nemen om kennis en ervaring op te doen. “Als mensen kunnen wij de ontwikkelingen niet bijbenen. Dus moeten we de tijd nemen om na te denken hoe je met die versnelling omgaat. En blijven nadenken over waar het in het onderwijs in essentie over gaat.”

Tijdens de derde aflevering van ‘de Toekomst van Goed Onderwijs’ gaan we in op de vraag: Wat vraagt de toekomstige economie van de Nederlandse of juist de wereldburger? En dus van het onderwijs? Hoe bereiden we ons voor?

Vorige maand was Farid te zien bij WNL op Zondag, waar hij vertelde over de drie meest innovatieve sectoren en waarom Israel het Silicon Valley van West-Azie is. Kijk de aflevering hier terug.

Meer informatie over het congres of aanmelden? Alle informatie vind je op de congreswebsite.