Nieuws

Chris van Meurs voorgedragen als interim vicevoorzitter PO-Raad

Chris van Meurs wordt voorgedragen als interim vicevoorzitter van de PO-Raad. Van Meurs zal dit doen voor de duur van 1 jaar en voor 2 dagen in de week, naast zijn huidige rol als schoolbestuurder.

Ervaren bestuurder

Van Meurs is voorzitter van het college van bestuur van OPSPOOR, een scholengroep van 37 scholen voor basis- en gespecialiseerd onderwijs in Purmerend en omgeving. Eerder was hij onder meer bestuurder in het voortgezet onderwijs en het hbo en toezichthouder in het mbo. Hij studeerde sociale geografie in Nijmegen en begon daar ook zijn loopbaan. 

Freddy Weima, voorzitter van de PO-Raad, kijkt zeer uit naar de samenwerking. “Met Chris van Meurs krijgt de PO-Raad een zeer ervaren interim-vicevoorzitter met een groot hart voor de ontwikkeling van kinderen en een sterke maatschappelijke betrokkenheid.”

Uitdagingen in primair onderwijs

Van Meurs start op 9 mei en zal 2 dagen per week beschikbaar zijn als vicevoorzitter, in combinatie met zijn huidige rol als schoolbestuurder. In de rolverdeling zal hij zich bezighouden met alles rondom passend, gespecialiseerd en inclusief onderwijs, met de samenwerking met kinderopvang en de ontwikkeling van de PO-Raad als vereniging. 

Van Meurs: “Het primair onderwijs staat de komende decennia voor enorme uitdagingen. De positie van de PO-Raad is hierin betekenisvol. Ik zie er erg naar uit om vanuit een heel andere rol dan die van voorzitter College van Bestuur, een bijdrage te kunnen leveren aan het vinden van antwoorden op de uitdagingen.”

Benoeming

Tijdens een ingelaste Algemene Ledenvergadering op 20 april aanstaande zal er gestemd worden over de benoeming van Chris van Meurs. 
 

Chris van Meurs

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten