Nieuws

Eerste Nationale Schoolleiders Top voor basisonderwijs

Zeker vijfhonderd schoolleiders van basisscholen uit het hele land komen zaterdag 8 oktober in Utrecht bijeen voor de Nationale Schoolleiders Top. Het is voor het eerst dat zoveel schoolleiders uit het primair onderwijs zich verzamelen om ambities te stellen en plannen te maken voor het onderwijs. Op de top zijn ook circa zeventig ondernemers, sporters, wetenschappers en kunstenaars aanwezig, zodat de schoolleiders kunnen leren van ervaringen uit andere sectoren.
 
De top wordt geopend door minister-president Rutte. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) leidt de dag samen met schoolleider Annette van Valkengoed van Laterna Magica. ‘Schoolleiders zijn cruciaal voor de kwaliteit van het onderwijs. Op de top kunnen schoolleiders van elkaar en anderen leren, inspiratie opdoen en concrete plannen maken’, aldus Dekker.
 
Voor de schoolleiders zijn er drie interactieve sessies. De dag begint met nadenken over de motivatie die schoolleiders hebben om het onderwijs te verbeteren: de dromen en drijfveren. De tweede sessie gaat over de doorbraak naar succes. De aftrap voor deze sessie wordt gegeven door Gerard Kemkers, voormalig topsporter en schaatscoach, en Daniel Ropers, de CEO van bol.com. Het laatste blok van de dag gaat over de uitvoering. Hoe worden al die dromen nu in de praktijk gebracht?
 
De Nationale Schoolleiders Top wordt georganiseerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, samen met de PO-Raad, de Algemene Vereniging van Schoolleiders, het schoolleidersregister voor het primair onderwijs en NL2025, een platform van onder andere ondernemers, sporters en kunstenaars, dat zich inzet dat zich inzet voor een betere toekomst van Nederland.