Nieuws

Half augustus meer duidelijk over richtlijnen onderwijs na zomervakantie

Minister Slob (Onderwijs) heeft een brief gestuurd naar alle schoolbestuurders, schoolleiders, leraren en ondersteunend personeel waarin hij hen meer vertelt over de coronamaatregelen na de zomervakantie. Op 13 augustus besluit het kabinet over de coronamaatregelen na de zomer, nadat het Outbreak Management Team (OMT) hierover heeft geadviseerd.

De verwachting is dat de huidige maatregelen die sinds 26 juni gelden voor het onderwijs ook na de zomervakantie blijven gelden. Mocht de situatie met betrekking tot de coronabesmettingen sterk verbeteren of verslechteren kunnen de richtlijnen worden afgeschaald of juist aangescherpt.

Snottebellenbeleid

Daarnaast heeft het kabinet besloten per 12 juli het snottebellenbeleid te versoepelen voor leerlingen in het po en de kinderopvang. Bij milde klachten zoals keelpijn of niezen mogen kinderen tot en met 12 jaar naar school en kinderopvang en krijgen ze geen testadvies meer. De PO-Raad werkt momenteel aan actualisering van de protocollen. 

Deze infographic van het RIVM laat zien hoe het ervoor staat met de besmettingen van leerlingen en onderwijspersoneel. Het meest recente servicedocument van OCW vind je op lesopafstand.nl

Downloads

PDF, 924.33 kB
PDF, 458.39 kB

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten