Nieuws

Kamer erkent zorgen over de achterstand en staat van schoolgebouwen

Renovatie van schoolgebouwen zou in de wet geregeld moeten worden. Daarnaast is de vastgestelde termijn voor Integrale Huisvestingplannen (IHP) ontoereikend en ontbreekt de wettelijke basis. Dit blijkt uit het debat over onderwijshuisvesting van dinsdag 12 april. Hiermee erkent de Kamer de eerder uitgesproken zorgen van de PO-Raad en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) die zij, in aanloop naar het debat, per brief aan de Kamer hadden gestuurd. 

Binnenkort komt er een vervolg debat. Meerdere Kamerleden hebben aangegeven moties in te dienen. De PO-Raad blijft de ontwikkelingen nauwlettend volgen.     

Ook RTL Nieuws besteedde dinsdagavond aandacht aan het thema onderwijshuisvesting. 

Meer informatie over dit thema op PO-Raad Congres 2016

Meer weten over onderwijshuisvesting? Op ons congres 'Kennis voor morgen' op 10 juni wordt er een masterclass gegeven over dit thema: 'Bestuurlijke verhoudingen rondom onderwijshuisvesting'. 

Henkjan Kok, adviseur van schoolbesturen en gemeenten, zal u tijdens deze interactieve sessie meenemen in de complexe zoektocht naar goede samenwerking in de regio op het gebied van onderwijshuisvesting.

Bekijk het congresprogramma op de www.poraadcongres.nl