Nieuws

Leraren van het jaar 2022 bekend

Steffie van der Meijden (so) en Lennart van der Meulen (po) zijn uitgeroepen tot Leraren van het Jaar 2022. De winnaars werden bekendgemaakt door minister Dennis Wiersma op de Dag van de Leraar. 

Steffie van der Meijden is mentorleraar bij het VSO Heuvelrug College in Zeist. Aan Leraar24 laat ze weten dat het haar doel is om Nederland te laten zien hoe fantastisch haar leerlingen zijn. De jury vindt Steffie een perfecte ambassadeur voor het speciaal onderwijs vanwege haar aanstekelijke enthousiasme en hart voor alle leerlingen. “Ze blinkt uit in samenwerken, zowel in de klas als in het team, en zorgt er daarmee voor dat het onderwijs optimaal aansluit bij de behoefte van leerlingen.” 

Lennart van der Meulen is leraar in groep 5/6 op basisschool De Gouden Griffel in Berkel en Rodenrijs. Hij wil zich graag inzetten voor meer meesters voor de klas en andere leraren inspireren om actief en coöperatief aan de slag te gaan. Volgens de jury creëert Lennart kansen door elke kind te zien. “Aan de hand van coöperatieve werkvormen creëert hij een betekenisvolle leeromgeving waarin ieder kind gezien wordt en waarin leerlingen zichzelf kunnen zijn.”  

Leraar van het Jaar voortgezet onderwijs is geschiedenisdocent Erik Ex. Dimitri van Dillen ging er als docent Nederlands en loopbaan & burgerschap vandoor met de titel voor het middelbaar beroepsonderwijs.

De PO-Raad feliciteert Steffie, Lennart en de andere winnaars van harte met hun titel! 

Brenda Pouw, Dennis Wiersma, Steffie van der Meijden en Renate van Dijk

Brenda Pouw (directeur VSO Heuvelrug), minister Dennis Wiersma, Steffie van der Meijden en schoolbestuurder Renate van Dijk. 

Juichend jongetje

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten