Nieuws

Long covid is breed maatschappelijk probleem

Nu we twee jaar te maken hebben met het coronavirus horen we helaas ook geluiden van mensen die last hebben van langdurige klachten na hun coronabesmetting. Ook medewerkers in het onderwijs kampen soms met het post-covid syndroom, ook bekend als long covid.  

De PO-Raad vindt het belangrijk dat de komende tijd in kaart wordt gebracht hoeveel mensen binnen het onderwijs en in andere sectoren kampen met langdurige klachten naar aanleiding van een coronabesmetting. De Algemene Onderwijsbond (AOb) heeft recent een meldpunt long covid gestart waar inmiddels al 700 meldingen binnenkwamen. Dat is een verontrustend aantal. 

Tegelijkertijd vindt de PO-Raad dat we de problemen die long covid met zich meebrengt in een breder perspectief moeten zien. Ook veel andere sectoren kampen met long covid, niet in de laatste plaats de zorg. Omdat de ziekte zich in veel sectoren voordoet moet het kabinet deze problematiek in samenhang bezien en zoeken naar een passende oplossing. De PO-Raad werkt hier graag aan mee. 

Afbeelding banner corona

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten