Nieuws

Minister Slob: duur sluiting scholen hangt af van publicatiedatum RIVM-onderzoek

Minister Arie Slob (Onderwijs) laat dinsdagavond in televisieprogramma OP1 weten dat de duur van de coronamaatregelen voor het onderwijs afhangt van de publicatiedatum van het RIVM-onderzoek naar corona onder kinderen. Als het onderzoek later dan 6 april wordt gepubliceerd, wordt de schoolsluiting in ieder geval verlengd tot de publicatiedatum van het onderzoek. De minister wil aan de hand van de onderzoeksresultaten de huidige maatregelen heroverwegen.

De minister hoopt op woensdag 25 maart van het RIVM te horen wanneer het onderzoek verwacht wordt. Hij zal dan ook bekendmaken wat deze publicatiedatum voor de huidige maatregelen betekent. Het RIVM liet eerder vandaag aan Nieuwsuur weten dat zij voor 6 april geen uitkomsten verwachten. Volgens Nieuwsuur duurt het nog zeker zes weken voordat er resultaten zijn.

De PO-Raad vraagt al sinds maandagavond om duidelijkheid over de termijn waarmee we nu rekening moeten houden, en vindt het feit dat het RIVM-onderzoek langer op zich laat wachten op zichzelf al een goede reden voor heroverweging van de datum van 6 april.