Nieuws

'Nog niet eerder zoveel basisscholen gesloten'

Vorig jaar sloten 124 basisscholen de deuren, met name in Gelderland en Noord-Holland. Dit is het hoogste aantal sluitingen dat de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) ooit vaststelde. De consequentie hiervan is dat 8200 kinderen over hebben moeten stappen naar een andere school. Hierover schrijft dagblad Trouw op woensdag 7 oktober.

Het aantal opgerichte scholen daalde daarnaast ook de afgelopen jaren. Het afgelopen jaar kwamen er negen bij, het jaar ervoor twaalf. De PO-Raad geeft in de krant aan dat ,,alleen in de grote steden nog enige sprake is van groei.'' De belangrijkste oorzaak van deze ontwikkeling is krimp; er worden veel minder kinderen geboren en jonge gezinnen trekken weg uit bepaalde provincies. ''Sommige scholen sluiten omdat de krimp al heeft toegeslagen, en anderen anticiperen erop'', aldus de PO-Raad in Trouw. 

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten