Nieuws

Nomineer uw meest muzikale leerkracht voor de Loftrompet

Kent u een basisschooljuf of -meester die veel aandacht besteedt aan muziek op school? Nomineer hem of haar om kans te maken op De Loftrompet! Deze prijs wordt tijdens het Kerst Muziekgala op donderdagmiddag 14 december in Ahoy uitgereikt aan de groepsleerkracht die zich op een basisschool op uitzonderlijke wijze inzet voor muziekonderwijs in de klas.

PO-Raad voorzitter Rinda den Besten maakt als ambassadeur van Méér Muziek in de Klas deel uit van de jury van de Loftrompet.

Op dit moment strijden basisschoolklassen in de familieshow 'Lang Leve de Muziek' bij Zapp om een optreden op het Kerst Muziekgala 2017. 

Schooltv

Met de start van de Lang Leve de Muziek Show, start er ook weer een nieuwe reeks Schooltv-lessen voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Meester Willem van der Krabben neemt leerkrachten en leerlingen mee in de wondere wereld van de musical, klassieke muziek, urban en alle andere muzikale thema’s die in Lang Leve de Muziek Show aan bod komen. Maar de lessen zijn ook los van de show in te zetten. Een les bestaat uit een korte video en een handzame lesbrief, zodat leerkrachten op een laagdrempelige manier muziekles kunnen aanbieden aan hun klas.

De Lang Leve de Muziek Show wordt iedere zaterdag om 19.30 uur uitgezonden op NPO Zapp op 3. 

Méér muziek in de klas

De wedstrijd is onderdeel van het programma Méér Muziek in de Klas, waar Rinda den Besten vanuit haar rol als voorzitter van de PO-Raad ambassadeur van is.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten