Nieuws

Nu nóg meer kennis, praktijkvoorbeelden en tools op poraad.nl

Stond poraad.nl al boordevol nieuws en achtergronden, vanaf vandaag kun je hier nóg meer informatie vinden. De site is uitgebreid met tools, interviews, praktijkvoorbeelden, video's en zelfs een aantal online minicursussen. Ook voor het professionaliseringsaanbod van de PO-Academie kun je nu op onze site terecht.    

Alles over een onderwerp op één plek
De ‘nieuwe’ content is afkomstig van het kennis- en expertiseplatform Samen Slimmer PO. Dit platform is ruim vier jaar geleden ontwikkeld en is nu geïntegreerd met poraad.nl. Hierdoor kun je als bezoeker nu alles over een actueel onderwerp vinden op één plek. Wil je meer weten over strategisch HR? Dan vind je onder Personeelsmanagement niet alleen de laatste nieuwsartikelen, maar ook tools, downloads en zelfs verschillende podcasts.  

Leren van elkaar  
Leren van en met elkaar. Dat vinden we belangrijk als vereniging. Daarom kun je op poraad.nl veel verhalen van scholen en besturen lezen, over uiteenlopende onderwerpen. Van de aanpak van het huisvestingsbeleid tot de investeringen in onderwijskwaliteit. Ook voor de versnellingsvragen en innovatievragen over ICT en Anders Organiseren van Samen Slimmer PO kun je nu terecht op poraad.nl. Zij zijn te vinden als ‘praktijkvoorbeeld'. Neem bijvoorbeeld: 'Wereldkidz ondersteunt leraren in onderwijs van 21ste century skills'.

Nieuw: de minicursus 
Je kunt ook een aantal mini-cursussen volgen. Deze kun je zelf op een voor jou gewenst moment doorlopen. Vaak zijn er ook ondersteunende video's aan gekoppeld. Bekijk als voorbeeld de minicursus: “Aan de slag met het Onderwijsresultatenmodel”
 
Weet je nog?  
De site Samen Slimmer PO is ontstaan uit het project ‘Slimmer Leren met ICT’ en de opvolger ‘Samen Slimmer Leren’. Na een start op Slimmer Leren met ICT, voor het delen van kennis over de toepassing van ICT in het onderwijs, verbreedden we onze horizon twee jaar geleden. De site ontwikkelde zich door tot een breder kennis- en expertiseplatform met de naam Samen Slimme PO. Daarmee kregen we steeds meer raakvlakken met poraad.nl en ontstond het idee voor de integratie. 

Natuurlijk hopen we dat deze integratie bevalt. Heb je vragen, tips of opmerkingen? Mail ze naar communicatie@poraad.nl

diploma

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten