Nieuws

Onderwijsorganisaties vragen extra aandacht voor de bescherming van het onderwijspersoneel

PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, Vereniging Hogescholen, VSNU, AOb, CNV Onderwijs, FvOv hebben de ministers Ingrid van Engelshoven, Arie Slob en Hugo de Jonge in een brief laten weten dat zij het goed vinden dat het openhouden van scholen en onderwijsinstellingen prioriteit heeft. Wel willen zij aandacht vragen voor de bescherming van onderwijspersoneel.  

‘Het herintroduceren van uitsluitend onderwijs op afstand zou een uiterste noodgreep mogen zijn; die opvatting horen we volop om ons heen, van leerlingen en studenten, maar ook van (stage) bedrijven, bestuurders, schoolleiders, docenten én ouders’ schrijven zij in een brief aan de ministers.  

De onderwijsorganisaties vragen het kabinet te kijken naar de mogelijkheid om onderwijsgevend personeel waarbij de tweede vaccinatie langer dan een half jaar geleden is gegeven – na het zorgpersoneel – met voorrang in aanmerking te laten komen voor een boosterprik. Ook pleiten de sectororganisaties en vakbonden voor een meer voortvarende aanpak van aanvullende maatregelen. De onderwijsorganisaties gaan hier graag over in gesprek met de ministers. 

Freddy Weima: ,,Het is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen dat zij naar school kunnen gaan. Onderwijsondersteuners, leraren, schoolleiders en schoolbestuurders werken elke dag hard om het onderwijs doorgang te laten vinden onder vaak moeilijke omstandigheden. Daar heb ik geweldig veel respect voor. De impact die corona heeft op scholen is enorm en we kunnen niet alle zorgen wegnemen, maar we kunnen veel doen om de veiligheid te bevorderen, zoals veel en snel testen. De gezondheid van het onderwijspersoneel gaat ons aan het hart.” 

Downloads

232.51 KB