Nieuws

PO-Raad: sluiten scholen door bedreigingen onbestaanbaar

De PO-Raad vindt het onbestaanbaar dat basisscholen hun deuren moeten sluiten vanwege onlinebedreigingen: “Kinderen moeten naar school kunnen”, zegt voorzitter Freddy Weima. “Het is voor hun ontwikkeling en voor onze samenleving cruciaal dat dat zonder dit soort zorgen kan.’’ 

Scholen die bedreigd worden, hebben hierover intensief contact met de driehoek van burgemeester, politie en Openbaar Ministerie. Zo ook de Amsterdamse scholen die de afgelopen dagen bedreigd zijn. Als de driehoek oordeelt dat de situatie onveilig is, kunnen scholen niet anders dan de deuren sluiten. Ook als dat betekent dat kinderen een dag niet naar school kunnen.   

“In Amsterdam zijn er gelukkig geen aanwijzingen voor een reële dreiging, maar het is goed dat de driehoek de situatie nauwlettend in de gaten houdt”, aldus Weima. “We kunnen ons voorstellen dat de bedreigingen veel teweegbrengen op de scholen. Zij kunnen daarom – naast de driehoek – ook contact opnemen met Stichting School en Veiligheid voor praktische ondersteuning op school”.   

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten