Nieuws

Publicatie vastgoedinformatiesystemen voor schoolbestuurders

Platform Bouwstenen voor Sociaal heeft de publicatie ‘In Control’ beschikbaar gesteld voor schoolbesturen. De publicatie is het resultaat van gezamenlijk ontwikkelwerk van Bouwstenen met de PO-Raad, VNG en partners. De publicatie geeft schoolbesturen inzicht in vastgoedinformatiesystemen.

Wat staat er in de publicatie?

Voor scholen is het een flinke uitdaging om een goede keuze te maken voor een (nieuw) informatiesysteem voor huisvesting en facility management. In de publicatie staan systemen en gebruikservaringen die de schoolbesturen bij deze uitdaging moeten helpen. De systemen zijn ook op de website van Bouwstenen te vinden, maar in de publicatie  zijn de systemen voorzien van een heldere analyse en handige vergelijkingstabellen.

Naast het vergelijkende onderzoek zijn in de uitgave ook uiteenlopende artikelen opgenomen over thema’s als risicomanagement, onderhoud, bouwwerkinformatiemodel (BIM) en benchmarking. In interviews geven allerlei organisaties, waaronder scholenstichting Amstelwijs, een kijkje achter de schermen in de wijze waarop zij hun vastgoedbeheer en de facilitaire processen hebben geregeld.

Gezamenlijk ontwikkelwerk

De publicatie is het resultaat van gezamenlijk ontwikkelwerk in Bouwstenenverband en bevat een uitwerking van de Agenda Maatschappelijk Vastgoed, opgesteld in samenwerking met de PO-Raad, VNG en partners van Bouwstenen.

Naast de publicatie is er ook mogelijkheid om mee te doen met het landelijk netwerk rond vastgoedinformatie.

Waar te vinden?

De publicatie is hier te vinden en als schoolbestuurder kunt u zich ook kosteloos aanmelden voor het Bouwstenen-netwerk Informatiemanagement.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten