Nieuws

Quarantainebeleid leerlingen op school:  vrijdag OMT-advies en dinsdag kabinetsbesluit

Het Outbreak Management Team (OMT) brengt vrijdag advies uit over het quarantainebeleid voor leerlingen op school. Het kabinet maakt dinsdagavond in een persconferentie bekend welk besluit zij hier over nemen. De PO-Raad vindt het goed dat het OMT het huidige quarantainebeleid tegen het licht houdt. Daarbij is het wel belangrijk om ook oog te houden voor de veiligheid van personeel. Momenteel zitten veel klassen in quarantaine door een coronabesmetting van meerdere leerlingen, waardoor de continuïteit en kwaliteit van het onderwijs onder druk komen te staan.

Via de website houden we je op de hoogte van het laatste nieuws. Na publicatie van het servicedocumenten volgende week, werkt de PO-Raad aan de actualisering van de protocollen. In het servicedocument staat naar verwachting ook meer informatie over quarantainebeleid voor cruciale beroepen. Na afstemming met de vakbonden en ouderorganisaties worden deze gepubliceerd op lesopafstand.nl

Onderwijs op afstand

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten