Nieuws

Quarantainemaatregel versoepeld in geval van boosterprik of recente coronabesmetting 

Het nieuwe kabinet heeft besloten de huidige quarantainemaatregelen te versoepelen, omdat deze te ontwrichtend zijn voor de maatschappij. Dat betekent dat iedereen die minimaal een week geleden een boosterprik heeft ontvangen of recentelijk besmet is geweest met het coronavirus (minder dan 8 weken geleden) niet in quarantaine hoeft na nauw contact met een besmet persoon, mits er geen klachten zijn. 

De PO-Raad kreeg de afgelopen week al signalen van schoolbesturen dat het lastig is de bezetting rond te krijgen doordat schoolleiders, leraren en ondersteunend personeel te maken hebben met quarantaines. De wijziging op de quarantaineregels gaat per direct in. Het quarantaineadvies voor mensen met cruciale beroepen die geen booster of infectie hebben gehad wordt nog nader uitgewerkt.

Het ministerie van OCW heeft ons laten weten dat de GGD tijd nodig heeft bij het aanpassen van de nieuwe richtlijnen met betrekking tot quarantaineadvies, hierdoor kan het zijn dat het advies van de GGD in de komende dagen anders is dan de actuele berichtgeving van de persconferentie en op Rijksoverheid.nl   

Mondkapjes 

Het kabinet adviseert om vanaf nu een wegwerpmondkapje te dragen. Stoffen en zelfgemaakte mondkapjes worden afgeraden. 

Nieuw weegmoment op 25 januari 

Verder zijn er geen veranderingen in de coronamaatregelen voor het primair en gespecialiseerd onderwijs. Op 25 januari is er een nieuwe persconferentie over de coronamaatregelen. 

Protocollen
De PO-Raad past de protocollen zo snel mogelijk aan na publicatie van het servicedocument corona van het ministerie van OCW. Na afstemming met de vakbonden en ouderorganisaties kun je de protocollen vinden op lesopafstand.nl 
Afbeelding banner corona

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten