Nieuws

Scholen in het primair onderwijs niet eerder open dan 18 januari

Dat heeft het kabinet op basis van advies van het Outbreak Management Team (OMT) besloten. De Tweede Kamer had het kabinet voor het kerstreces gevraagd de mogelijkheid te onderzoeken om scholen in het primair onderwijs eerder dan 18 januari te openen. De PO-Raad kan het besluit van het kabinet volgen en vindt het belangrijk dat er nu helderheid is zodat scholen weten waar ze aan toe zijn.

PO-Raad voorzitter Rinda den Besten: ,,De afgelopen weken hebben we bezorgde signalen ontvangen van schoolbestuurders, schoolleiders, leraren en andere medewerkers in het onderwijs. We begrijpen deze bezorgdheid en denken dat het belangrijk is dat werkgevers en werknemers met elkaar in gesprek blijven over de zorgen die er zijn. Ook de nieuwe Britse variant van het coronavirus roept vragen op. De komende week wordt er onderzoek gedaan naar deze nieuwe variant van het coronavirus en bekijkt het OMT welke gevolgen dit mogelijk heeft voor het onderwijs.’’

Huidige protocollen en richtlijnen blijven gelden

De PO-Raad houdt je hier natuurlijk van op de hoogte via de website en onze nieuwsbrief. Voor nu blijven de huidige protocollen en richtlijnen geldig voor de leerlingen die ondanks het sluiten van de scholen fysiek onderwijs blijven volgen (bijv. voor kwetsbare leerlingen, noodopvang, praktijkvakken, examenleerlingen enz.). De meest recente versies van de protocollen vind je op lesopafstand.nl

Aanpassing testbeleid

Ook heeft het kabinet testbeleid van kinderen tot en met twaalf jaar aangepast op advies van het OMT. Vanaf nu geldt het advies om ook kinderen onder de twaalf jaar, met klachten die kunnen wijzen op het coronavirus, te laten testen.

Lees hier het nieuwsbericht van het ministerie van OCW en de brief die minister Hugo de Jonge naar de Tweede Kamer stuurde over het OMT advies.