Nieuws

Scholen openen hun deuren weer

Vandaag openen de scholen in het po hun deuren weer. De PO-Raad is blij dat de scholen weer op kunnen starten. Wel realiseren we ons dat er nu nieuwe uitdagingen op scholen en schoolbesturen afkomen. De PO-Raad blijft scholen en schoolbesturen ondersteunen bij de uitdagingen die bij het opstarten komen kijken.

Veel informatie is te vinden op weeropschool.nl. Hier hebben we handige informatie en links voor je op een rijtje gezet:

 • Technische maatregelen schoolgebouw
  Welke technische maatregelen moeten rondom je schoolgebouw genomen worden om een goede start te maken op 11 mei? Je leest het allemaal in deze checklist.
 • Protocollen
  De protocollen opstart basisonderwijs en speciaal (basis)onderwijs zijn vorige week gespecificeerd door nieuwe inzichten van het RIVM. Het protocol voor het opstarten van het voortgezet speciaal onderwijs verwachten we in de loop van volgende week te publiceren.
 • Testen onderwijspersoneel
  Personeel in het basisonderwijs en speciaal (basisonderwijs) en kinderopvang kan zich sinds 6 mei laten testen indien zij klachten hebben die op het coronavirus kunnen wijzen. In deze Factsheet lees je meer over het testbeleid. Ook heeft de GGD een video gemaakt waarin wordt uitgelegd wanneer onderwijspersoneel zich kan laten testen, hoe de test in zijn werk gaat en welk proces er volgt na de coronatest.
 • Inrichting onderwijs
  Worstel je als schoolteam met de vraag wat er kan worden gedaan in de beschikbare tijd op school? En wat betekent het voor het onderwijs op afstand nu de leerlingen weer de helft van de tijd naar school komen? Deze kaart kan scholen helpen bij de inhoudelijke focus en inrichting van het onderwijs voor de komende periode.
 • Veelgestelde vragen
  Op de website weeropschool.nl vind je veelgestelde vragen en antwoorden over de opstart van de scholen op 11 mei.

Staat de informatie die je zoekt hier niet tussen? Stel je vraag dan via het loket van weeropschool.nl.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten