Nieuws

Sinan Can bij Algemene ledenvergadering op 6 juni

“Alles wat Trudy mij aanreikte, las ik”, vertelt Sinan Can. Can is bekend om zijn documentaires over conflicten in Midden-Oosten, over weeskinderen in Irak en Syrië, maar ook over jongeren in de buitenwijken van Europese steden. De basis voor zijn nieuwsgierigheid ligt onder andere bij vrijwilliger Trudy van de Nijmeegse openbare bibliotheek. Op 6 juni komt Sinan Can bij de Algemene ledenvergadering van de PO-Raad vertellen over zijn praktijkervaringen met kansengelijkheid en ongelijkheid. Leden van de PO-Raad kunnen zich nog aanmelden voor de bijeenkomst.

Onderzoeksjournalist en documentairemaker Sinan Can (1977) is in Nijmegen geboren en getogen. Hij groeide op in een arbeidersgezin in de wijk Bottendaal. Can heeft hele goede herinneringen aan zijn basisschool in deze wijk, buurtschool De Driemaster. “Mijn klasgenoten zijn vrijwel allemaal goed terecht gekomen, terwijl de leerlingen van scholen uit de wijk naast ons het veel moeilijker hadden. Dit waren vaak ook kinderen uit arbeidersgezinnen, maar door een slechter woon- en leefklimaat in die wijk, werden de kinderen minder gestimuleerd en kregen ze minder kansen. Ik heb dus zelf ervaren dat onderwijs en een stimulerende omgeving echt het verschil kan maken voor mensen.”

Tijdens de netwerkbijeenkomst na de ledenvergadering vertelt Can aan de hand van een aantal fragmenten over migratie, culturele verschillen, kansen en hoop. Door zijn werk komt hij vaak in aanraking met mensen die het verschil willen maken in de levens van anderen. “Die mensen moeten we koesteren en steunen in hun werk”, aldus Can.

De Algemene ledenvergadering van de PO-Raad vindt plaats op 6 juni 2024 bij de KAS in Woerden. Het programma voor de achterban start met een ontmoetingslunch (vanaf 12.00 uur). Van 13.00 tot ongeveer 16.00 uur vindt het besluitvormende deel over de verenigingszaken plaats en is er ruimte voor het uitwisselen van ideeën en ervaringen. Vanaf ongeveer 16.00 uur ontvangen we onze samenwerkingspartners voor een netwerkbijeenkomst met inspirerende gasten. Bij dit onderdeel verwachten we Sinan Can voor zijn bijdrage. Daarna is er een buffet met ruimte voor ontmoeting en verdieping.

Portretfoto Sinan Can

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten