Nieuws

Subsidieregeling voor verduurzaming schoolgebouwen in de maak

In een gezond en duurzaam schoolgebouw leren kinderen beter, is er minder ziekteverzuim en zijn de exploitatielasten lager. Daarom bereidt de overheid een subsidieregeling voor die schoolbesturen helpt bij de verduurzaming van hun schoolgebouwen. Er is ruimte voor ongeveer 150 aanvragen en de subsidie zal naar verwachting in het najaar van 2016 beschikbaar worden gesteld.

De overheid bereidt een subsidieregeling voor die schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs helpt bij het verduurzamen van hun schoolgebouwen. Er is ruimte voor ongeveer 150 subsidieaanvragen voor het inschakelen van een extern adviseur. Het betreft cofinanciering, dus ook van de schoolbesturen zelf wordt een bijdrage gevraagd. De subsidie is naar verwachting in het najaar van 2016 beschikbaar. Wilt u deze zomer direct met de voorbereiding aan de slag? Lees in het themadossier van de Green Deal Scholen welke stappen u nú kunt zetten.

Nodig een ambassadeur uit

De PO-Raad is deelnemer van de Green Deal Scholen. Doel van dit samenwerkingsverband is kennis bundelen, hulpmiddelen aanreiken en partijen samenbrengen om van elkaar te leren. Diverse schoolleiders en huisvestingsverantwoordelijken zijn al ambassadeur van de Green Deal Scholen. Nodig gerust een ambassadeur uit om meer te weten te komen over de mogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan de onafhankelijke deskundigen van de helpdesk Green Deal Scholen via 085 -303 26 02.


 

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten