Nieuws

Tussenstand peiling PO-Raad: hoeveel kinderen krijgen nu opvang op de school? 

2,5 procent van de leerlingen krijgt nu opvang op de school. Dit blijkt uit de eerste resultaten van een peiling onder schoolbesturen van de PO-Raad. Wel verwachten schoolbesturen dat dit percentage nog zal oplopen, onder andere door de verruiming van de regeling waardoor nu ook kinderen van 1 ouder met een vitaal beroep recht hebben op opvang. 

De tussenstand

(update 19 maart) Aan de peiling hebben tot nu toe 181 schoolbesturen deelgenomen. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij zo’n 338.000 leerlingen. Hiervan is 2,5 procent gisteren en/of vandaag op school geweest. De besturen verwachten een stijging tot 3,1 procent. Er zijn wel grote verschillen tussen besturen. Sommigen verwachten geen of minimale stijging, en anderen verwachten een verdubbeling of meer. De peiling is afgelopen maandag uitgezet. Mogelijk hadden niet alle schoolbesturen tijdig de verruiming van de regeling naar kinderen met 1 ouder vitaal beroep scherp. De PO-Raad zal de resultaten dagelijks bijwerken. 

De nieuwe ontwikkelingen rondom het coronavirus vragen veel flexibiliteit van de schoolbesturen en scholen om zich aan te kunnen passen aan deze nieuwe situatie. PO-Raad wenst alle onderwijsprofessionals veel succes en veel sterkte in deze ingewikkelde tijd. 

Onze helpdesk staat klaar voor de leden van de PO-Raad. Heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar helpdesk@poraad.nl. Voor acute zaken zijn de adviseurs de komende tijd op werkdagen de hele dag telefonisch bereikbaar (van 08.30 tot 16.00 uur). Ook is er vanuit het ministerie van OCW een regelmatig geüpdatete Q&A beschikbaar met onderwijs-gerelateerde vragen en antwoorden. Bekijk ook ons nieuwsbericht met updates.