Vacature adviseur digitalisering

Heb jij de expertise en vaardigheden om complexe vraagstukken over digitalisering en onderwijs verder te brengen? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe collega. Als adviseur binnen het team DPI (Digitalisering, Privacy en Informatiemanagement) houd jij je op sectorniveau bezig met digitalisering, publiek-private samenwerking en marktwerking. Je behartigt de belangen van de leden (schoolorganisaties) van de PO-Raad en VO-raad, ondersteunt schoolorganisaties en stimuleert de verdere ontwikkeling van het primair en voortgezet onderwijs.

We zijn op zoek naar iemand die complexe maatschappelijke en politieke vraagstukken omtrent digitalisering kan vertalen naar de onderwijspraktijk. En andersom, de eisen en wensen van het onderwijsveld kan vertalen naar markt, politiek en maatschappij. 

Wat ga je doen?

 • Je vertegenwoordigt de PO-Raad en VO-raad in een nieuw programma waarin met leveranciers van (digitale) leermiddelen bindende afspraken worden gemaakt met als doel een moderne, toekomstbestendige en veilige leermiddelenketen.
 • Je ontwikkelt een visie op een doordachte omgang met marktwerking, schaalvergroting en Big Tech in de sectoren primair- en voortgezet onderwijs.
 • Namens de sectoren primair- en voortgezet onderwijs maak je afspraken met leveranciers over informatie-uitwisseling in het kader van wetstrajecten.

Als beleidsadviseur digitalisering werk je in een gezamenlijk team (6 medewerkers) van de PO-Raad en VO-raad. Binnen dit team ben je verantwoordelijk voor de uitvoering en de doorontwikkeling van de strategie ten aanzien van publieke regie op digitalisering, leermiddelen en marktwerking. Hoe kunnen onderwijsorganisaties meer regie nemen op technologische ontwikkelingen, zodat het aanbod van digitale producten en diensten ondersteunend is aan de behoeften van scholen? Ook werk je mee aan initiatieven die onderwijsbestuurders in staat stellen hun publieke verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van goed en veilig (digitaal) onderwijs. Dit alles draagt bij aan het brede perspectief en de missie van de PO-Raad en VO-raad: goed onderwijs voor alle kinderen in het primair en voortgezet onderwijs. 

Als beleidsadviseur functioneer je zowel in de rol van adviseur als van projectleider. Je adviseert de besturen van beide organisaties, de leden en andere belanghebbenden. Daarbij weet je gevolgen, knelpunten en mogelijke oplossingen op jouw beleidsterreinen te benoemen. 

Wie ben jij?

Je hebt een grote interesse voor onderwijs, bent analytisch sterk, communicatief, initiatiefrijk, kritisch en begrijpt hoe jouw werkzaamheden zich verhouden tot de grotere beweging die de sectoren willen maken. Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en werkt graag samen. Ook ben je stressbestendig en in staat je werk goed te plannen en te organiseren. Bovenal ben je in staat om leden te verbinden, innovatie te stimuleren en vragen vanuit de sector op te halen.

Wij vragen:

 • Een afgeronde WO-opleiding (bijvoorbeeld op het gebied van bestuurskunde, informatiekunde of organisatiewetenschap);
 • Minimaal vijf jaar werkervaring als politiek/bestuurlijk adviseur in de publieke sector op complexe strategische thema’s;
 • Kennis en expertise op terrein van keteninformatisering en samenwerking;
 • Ervaring met publiek-private samenwerking is een pré;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
 • Proactief, resultaatgericht, flexibel en gericht op samenwerking.

Wij bieden:

 • Een fulltime dienstverband, maar werken in deeltijdverband van minimaal 32 uur per week is bespreekbaar;
 • Een tijdelijk dienstverband voor een jaar met mogelijkheid tot een vast dienstverband;
 • De PO-Raad volgt de CAO Nederlandse Universiteiten.
 • Het salaris bedraagt maximaal € 5.826,- bruto per maand op basis van 38 uur per week (schaal 12) en er is een eindejaarsuitkering van 8,3%. Er is ook een mogelijkheid om gebruik te maken van een compensatieregeling voor extra vakantiedagen. Inschaling is afhankelijk van je opleiding kennis en ervaring;
 • Goede ontwikkelmogelijkheden;
 • Fijne werksfeer.

Organisatieprofiel

De PO-Raad en VO-raad zijn de sectororganisaties voor het primair en voortgezet onderwijs. Zij behartigen de gemeenschappelijke belangen van de schoolorganisaties in het funderend onderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs. Daarnaast zijn ze aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor de sector. Kwaliteit staat voorop. De bureaus van de PO-Raad en de VO-raad werken vanuit inhoudelijk ingerichte teams en domeinen. De interne organisatiecultuur is professioneel en informeel. 

Meer weten en solliciteren

Stuur je sollicitatie en motivatiebrief naar vacature@poraad.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Nienke van der Steeg (06-52867193) of Gert-Jan van den Berg (06-23609754). 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.