Vacature Adviseur Kansengelijkheid en inclusief onderwijs

Wil jij werken aan goed onderwijs en gelijke kansen voor alle kinderen? Word dan adviseur Kansengelijkheid en inclusief onderwijs bij de PO-Raad.  

In deze functie zet je je in voor kansengelijkheid op basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs in Nederland. Je houdt je bezig met vraagstukken rondom passend onderwijs, sociale veiligheid en burgerschap. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat alle kinderen zich volop kunnen ontwikkelen en de ondersteuning krijgen die ze hierin nodig hebben?

Wat ga je doen?

Als adviseur werk je op verschillende manieren aan het inclusiever maken van ons onderwijs. Zo zit je de ene dag aan tafel met het ministerie van OCW om mee te denken over nieuw beleid, en spreek je de volgende dag met een schoolbestuurder om te horen wat haar in de praktijk bezighoudt. Ook adviseer je ons bestuur en werk je mee aan onze lobby in Den Haag. In je werk weet je gevolgen, knelpunten en mogelijke oplossingen op jouw beleidsterreinen te benoemen én te vertalen in acties en adviezen. Uiteindelijk zorg je ervoor dat schoolorganisaties (onze leden) zo goed mogelijk hun werk kunnen doen en zo kunnen werken aan onze missie: goed onderwijs voor alle kinderen.

Natuurlijk doe je je werk niet alleen: je maakt in deze rol deel uit van een enthousiast team binnen het cluster Strategie & Advies. Ook werk je samen met onze collega’s van het Steunpunt Passend Onderwijs en trek je regelmatig samen op met de VO-raad en sectorraad GO.

Wie zoeken wij?

We zoeken een ervaren adviseur die hart heeft voor het onderwijs en de thema’s waar je binnen deze functie mee aan de slag gaat. Daarnaast vinden we de volgende eigenschappen belangrijk:  

 • Je hebt hbo- of academisch werk- en denkniveau (bijvoorbeeld onderwijskunde, bestuurskunde, politicologie)
 • Je hebt ruime ervaring als beleidsadviseur in een politiek-bestuurlijke organisatie (ongeveer 5 jaar)
 • Je hebt een goede politiek-bestuurlijke antenne
 • Je kunt complexe vraagstukken en signalen vanuit leden en de organisatie vertalen naar concrete acties en standpunten
 • Je vindt het leuk om samen te werken met alle mensen die wij in ons werk tegenkomen: van schoolbestuurders tot leraren, ambtenaren van de ministeries en je collega’s op kantoor
 • Je hebt een verbindende, open en communicatieve persoonlijkheid

Wij bieden

 • Een uitdagende fulltimefunctie (32 uur bespreekbaar)
 • Een professionele werkomgeving en een fijne werksfeer
 • Een salaris in schaal 11 (maximaal €5.439,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Inschaling is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring
 • Wij volgen de CAO Nederlandse Universiteiten
 • De mogelijkheid om zowel thuis als vanuit ons kantoor in Utrecht (naast station Overvecht) te werken
 • Een goede pensioenregeling bij het ABP
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 232 vakantie-uren, vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%
 • Wanneer de afstand woon-werkverkeer meer dan 10 km bedraagt, behoort een NS-businesscard tot de mogelijkheden
 • Een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling
 • Volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen

Dit is de PO-Raad

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de schoolorganisaties in het basisonderwijs en gespecialiseerd onderwijs (so/sbo/vso). Via werkbezoeken, netwerkbijeenkomsten en de Algemene Ledenvergadering zijn onze leden betrokken bij de standpuntbepaling van de PO-Raad. De PO-Raad is daarmee een agendasettende belangenorganisatie. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor het primair onderwijs. Kwaliteit van het onderwijs staat bij ons voorop. Het gaat immers om de toekomst van onze kinderen en daarmee ook de toekomst van Nederland. Daarom zetten wij ons in voor goed onderwijs voor elk kind.

Meer weten en solliciteren?  

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Anneke Risselada, adviseur (06 52 85 87 34) of Nienke van der Steeg, clustermanager Strategie & Advies (06 52 86 71 93). Je sollicitatie kun je voor 28 november 2022 mailen naar de afdeling HR via vacature@poraad.nl. De eerste gesprekkenronde vindt plaats op 2 december a.s.