Vacature Projectmedewerker Steunpunt Passend Onderwijs

Wil jij een cruciale bijdrage doen aan de invoering van passend onderwijs in het primair en voortgezet onderwijs? En zoek je een uitdagende baan? Wij zoeken voor het Steunpunt Passend Onderwijs een projectmedewerker. 

Wat ga je doen?

Het Steunpunt Passend Onderwijs van de PO- en VO-raad ondersteunt scholen, schoolbesturen en samenwerkingsverbanden in het primair- en voortgezet onderwijs bij het verder vormgeven van passend onderwijs. Het steunpunt biedt hen informatie, advies en maatwerkondersteuning. Voor het Steunpunt Passend Onderwijs zoeken wij een onderzoekende projectmedewerker om een bijdrage te leveren aan het beheren van de helpdesk. Ben je klantgericht, ga je zorgvuldig en gestructureerd te werk en is overzicht houden en samenwerken jouw tweede natuur? Lees dan verder!

Als projectmedewerker werk je mee aan de uitvoering van het ondersteuningsprogramma van het Steunpunt Passend Onderwijs. Je werk bestaat vooral uit het beheren van de helpdesk. Hierbij werk je veel samen met collega’s, maar ook met andere organisaties. Met de helpdesk van het SPO wordt tussen de 600 - 700 keer per jaar contact gezocht. Voor veel samenwerkingsverbanden, schoolbesturen en scholen is de helpdesk dé plek waar ze een complexe vraag kunnen stellen of hun eigen antwoord op een vraagstuk kunnen toetsen.

Naast de eigen expertise, maakt het SPO voor de beantwoording van vragen gebruik van een expertpool, ervaringsdeskundigen en partnerorganisaties. Op basis van de hoeveelheid vragen die over een onderwerp worden gesteld, wordt beoordeeld of aanvullende informatie of nieuwe activiteiten wenselijk zijn.

De werkzaamheden bestaan uit:

 • Het beantwoorden van eenvoudige en complexe vragen over passend onderwijs.  
 • Het registeren van vragen en antwoorden en hier analyses van maken.
 • Het doorzetten en afstemmen van complexe vragen over passend onderwijs met diverse organisaties.
 • Het up-to-date houden van de veelgestelde vragen en zorgdragen voor actuele informatievoorziening op de website.
 • Signaleren en agenderen van knelpunten zowel intern als bij de betreffende externe organisaties.
 • Mogelijk aanvullende informatie of nieuwe activiteiten initiëren n.a.v. de gestelde vragen.

Als projectmedewerker wordt van je verwacht aantoonbare ervaring te hebben met bovenstaande werkzaamheden. Daarnaast kunnen administratieve en ondersteunende werkzaamheden deel uitmaken van het takenpakket. De kerntaak ligt echter bij de helpdesk van het SPO.

Voor meer informatie over het Steunpunt Passend Onderwijs zie:  Home - Steunpunt Passend Onderwijs (steunpuntpassendonderwijs-povo.nl)

Hoewel je als projectmedewerker onderdeel uitmaakt van een klein team, maak je samen wél het verschil voor leerlingen met een ondersteuningsbehoefte. De functie is een uitbreiding van het huidige team. In dit team werken een programmaleider, twee projectleiders, twee projectmedewerkers, een communicatieadviseur en een secretaresse. Als projectmedewerker kom je in dienst van de PO-Raad, maar in de praktijk werk je voor beide raden. Je valt onder de verantwoordelijkheid van de clustermanager dienstverlening van de PO-Raad, maar aansturing in de dagelijkse praktijk is door de programmaleider van het Steunpunt Passend Onderwijs.

Wie zoeken wij?

 • Je bent actie- en resultaatgericht,  gestructureerd, sensitief, communicatief en verbindend
 • Je kan de verbinding tussen praktijk en beleid leggen om passend onderwijs mede vorm te geven.
 • Je beschikt over minimaal hbo-of wo werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal een jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Basiskennis over (passend) onderwijs en goede kennis van Excel is een pré.

Wij bieden

 • In eerste instantie een jaarcontract voor 0,6-0,8 fte. 
 • Inschaling in schaal 10 CAO Nederlandse Universiteiten, minimaal € 2.960 en maximaal € 4.670 bruto per maand, met prima secundaire arbeidsvoorwaarden. 
 • Een tijdelijke functie. De uiterlijke duur is gekoppeld aan de looptijd van het programma (maximaal tot en met  31 december 2026).

Over de PO-Raad

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de besturen in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor het basisonderwijs en speciaal onderwijs. Kwaliteit staat voorop. De interne organisatiecultuur is professioneel en informeel. De PO-Raad is een organisatie waar alle deuren open staan en iedereen aanspreekbaar is.

Meer weten en solliciteren? 

Ben je geïnteresseerd in deze functie en denk je aan bovenstaand profiel te voldoen? Reageer dan voor 6 december a.s. door je motivatiebrief en CV te sturen naar vacature@poraad.nl. De eerste ronde sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 12 december en donderdag 15 december 2022. De tweede ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op dinsdag 20 december 2022.

Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Evelien van den Broek, projectmedewerker Steunpunt Passend Onderwijs, via 06 - 52 86 71 94. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.