Nieuws

Versoepelingen voor het onderwijs

Minister Kuipers (VWS) kondigde in de persconferentie versoepelingen aan van de coronamaatregelen. Ook in het onderwijs kunnen er de komende periode richtlijnen worden versoepeld. Basismaatregelen blijven nodig en ook het advies om regelmatig een zelftest te doen blijft gelden.

Freddy Weima, voorzitter van de PO-Raad: ,,De PO-Raad is blij dat er ook in het onderwijs maatregelen kunnen worden versoepeld in lijn met de versoepelingen in de maatschappij. Toch is de situatie nog alles behalve normaal op veel scholen: veel leraren, schoolleiders en ondersteuners lopen op hun tandvlees en doen er alles aan op de boel op school draaiende te houden. We moeten daarom ook met elkaar nadenken over hoe we het onderwijs in willen richten nu corona langer onderdeel van ons leven blijft.”

De versoepelingen op een rij:

Vanaf 18 februari:

  • Ben je besmet met het coronavirus? Vanaf vandaag ga je vijf dagen in isolatie in plaats van zeven dagen, mits je 24 uur geen klachten meer hebt.
  • Richtlijnen rondom groepsgrootte, cohortering en gespreide looproutes vervallen.
  • Ouders, verzorgers en andere externen mogen weer in de school, ook zijn open dagen weer mogelijk. Wel moeten hier de 1,5 meter afstand en het gebruik van mondneusmaskers nog gehandhaafd worden.

Vanaf 25 februari:

  • Het is niet meer nodig om 1,5 meter afstand te houden. Basismaatregelen zoals regelmatig handen wassen en voldoende ventileren gelden wel.
  • Mondkapjes zijn niet meer nodig in de school. In het leerlingenvervoer is het nog wel nodig om een mondkapje te dragen.
  • Het dringende advies voor leerlingen (voor groep 6 t/m 8) en onderwijspersoneel om twee keer per week een zelftest te doen blijft. Gratis zelftesten voor scholen kunnen aangevraagd worden via de online aanvraagmodule
Protocollen
De PO-Raad past de protocollen zo snel mogelijk aan. Na afstemming met de vakbonden en ouderorganisaties worden de protocollen gepubliceerd op lesopafstand.nl. We houden je hiervan via de website op de hoogte.
Groepje kinderen overlegt

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten