Nieuws

Verwerkersovereenkomsten gemakkelijk geregeld

Kennisnet lanceert begin mei de Dienst Verwerkersovereenkomsten. Daarmee onderteken en beheer je als schoolorganisatie verwerkersovereenkomsten van je leveranciers. Door de koppeling met eHerkenning komt de overeenkomst altijd terecht bij de persoon met de bevoegdheid om te tekenen. Zo voldoe je eenvoudig aan je AVG-verplichting als het gaat om het maken van afspraken met leveranciers.  

Schoolbesturen zijn verantwoordelijk voor het maken van goede afspraken met leveranciers over het verwerken van persoonsgegevens. Dat doe je door het beoordelen en ondertekenen van een verwerkersovereenkomst.

De Dienst Verwerkersovereenkomsten geeft schoolbesturen een overzicht van welke verwerkersovereenkomsten zijn aangeboden en nog niet ondertekend. Ook geeft de dienst inzicht in de verwerkersovereenkomsten die al zijn afgesloten en met welke leverancier dat is.  

De PO-Raad is als mede-initiatiefnemer blij dat deze dienst dit voorjaar gelanceerd wordt. Het ontzorgt schoolorganisaties bij het voldoen aan hun AVG-verantwoordelijkheden, wat ons betreft een belangrijke en goede ontwikkeling.  

Automatisch bericht

Aangesloten leveranciers bieden hun verwerkersovereenkomst aan via de Dienst Verwerkersovereenkomsten. Als er een te controleren of ondertekenen verwerkersovereenkomst voor je klaar staat krijg je automatisch een e-mail. Wat moet je doen?

Om een aangeboden verwerkersovereenkomst te kunnen beoordelen en ondertekenen moeten schoolbesturen twee dingen doen: 

  1. Zorg dat het e-mailadres van jouw schoolorganisatie goed geregistreerd staat in de Registratie Instellingen en Opleidingen (RIO).  
  2. Richt eHerkenning in voor de Dienst Verwerkersovereenkomsten. 

Wil je meer weten over de dienst en hoe je aan de slag kan, kijk dan op de website van Kennisnet. 

schoolbesturen aanmelden
schoolbesturen aanmelden

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten