Bernard Teunis is domeinregisseur van het domein Onderwijsinhoud & -opbrengsten 

,,Je werkt hier in een hele dynamische omgeving. Veel partijen in de onderwijssector hebben een connectie met de PO-Raad."

Bernard Teunis

 

 

 

 

 

 

Wat maakt je baan leuk?

,,Mijn drijfveer is dat ik een bijdrage wil leveren aan goed onderwijs, en dat doe ik bij de PO-Raad ook nog eens met hele leuke mensen. Het mooie aan mijn functie vind ik de combinatie. Het leidinggeven en invloed hebben op strategische keuzes van de organisatie en tegelijkertijd ook verantwoordelijk zijn voor inhoudelijk dossiers, in mijn geval inspectietoezicht en toetsing. Je werkt hier in een hele dynamische omgeving. Veel partijen in de onderwijssector hebben een connectie met de PO-Raad. Daardoor spreek ik veel verschillende mensen. De ene dag ontmoet je de koningin en de volgende dag sta je op een school tussen de kleuters.”

Hoe ziet een werkdag er uit?  

,,Geen dag is hetzelfde. Ik ben best veel op kantoor, maar dat komt ook omdat veel partijen wel naar ons willen komen. Verder vind ik het belangrijk dat ik contact heb met de leden. Het is ook leuk om met de schoolbestuurders te praten over welke volgende stappen nodig zijn in onze sector en hoe we deze kunnen zetten. Zo was ik pas bij een schoolbestuurder in het noorden van het land. Het is best een lange reistijd, maar zo’n gesprek van 2,5 uur is heel waardevol om samen richting te kunnen geven aan ons werk als PO-Raad.”

Hoe is het om bij de PO-Raad te werken?

,,Op papier zou het zomaar een hiërarchische organisatie kunnen lijken. Het organogram is een mooie piramide. Maar in de praktijk is dit echt niet zo. Iedereen is aanspreekbaar en er zijn veel korte lijntjes. De drempels zijn laag, er is altijd wel een collega bereid om met je mee te denken. Er is hier ook ruimte om te groeien, ik ben vijf jaar geleden begonnen als junior beleidsmedewerker en ben nu domeinregisseur en stuur een team van beleidsadviseurs aan. Verder kun je op flexibele tijden werken en is er ruimte voor opleidingen en cursussen. Bovendien is er super goede koffie en ligt er elke dag fruit voor je klaar.”