Datagedreven werken wordt steeds belangrijker, ook in het onderwijs. In de functie Product owner lever je een essentiële bijdrage aan de ontwikkeling van de benchmark voor schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs. Met goede informatie helpen we schoolbesturen te leren van elkaar, te sturen op gefundeerde informatie en transparant te zijn naar de stakeholders.

De PO-Raad en VO-raad zijn per direct op zoek naar een:

Product owner Benchmark primair & voortgezet onderwijs (0.6 – 0.8 FTE)

 

De functie

Namens beide sectoren ontwikkelen de PO-Raad en VO-raad de Benchmark PO & VO: een gezamenlijk, informatieproduct waarmee schoolbesturen zich met elkaar kunnen vergelijken op het gebied van onderwijs, medewerkers en bedrijfsvoering. Na een jaar ontwikkeling is de benchmark gelanceerd op 1 februari 2021, zie www.benchmarkpovo.nl. De periode tot 2023 staat in het teken van uitbreiden met nieuwe functionaliteiten en inhoud, verbeteren wat er nu ligt en aansluiten op het datawarehouse van de sectororganisaties.

In de kern gaat het om iemand die de wensen van de benchmarkgebruiker en beschikbare data vertaalt naar (onderdelen van) informatieproducten en verantwoordelijk wordt voor de doorontwikkeling en kwaliteitszorg van de benchmark. Ook initieer en leid je de totstandkoming van dataspecificaties en leveringsafspraken met onderwijspartners zoals DUO en de Inspectie van het Onderwijs. Je stemt op operationeel niveau af met de inhoudelijke experts en partners die de techniek verzorgen. 

Dit doe je niet alleen. Je komt te werken in een breder benchmarkteam met expertise op het gebied van communicatie, projectmanagement, it-ontwikkeling,  en inhoudelijke expertise over onderwijs. Je sparringpartners binnen de organisatie zijn beleidscollega’s en projectleiders die zich bezig houden met belangenbehartiging,  sectorontwikkeling en de andere informatieproducten (zoals Vensters, Scholen op de kaart en Samenwerkingsverbanden op de kaart).

Wij zoeken

Een verantwoordelijke Product owner / Business analist die graag aan de slag wil met het doorontwikkelen van de bestaande webapplicatie om schoolbesturen bij hun werk te ondersteunen door middel van goede informatieproducten om zo datagedreven te kunnen werken.  Iemand die ervaring heeft met stakeholdermanagement, bouwen van online informatieproducten, de Scrum-werkwijze en affiniteit heeft met het onderwijs. Je bent sterk in plannen en organiseren en je werkt nauwkeurig. Je zoekt actief de samenwerking met anderen. Ten slotte ben je je bewust van de bestuurlijk-sensitieve werkomgeving waarin je opereert. 

Deze functie is echt iets voor jou, als je:

  • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding hebt in een relevante studie;
  • Beschikt over goede analytische vaardigheden;
  • Ervaring met dataverwerking in analysetools zoals SPSS en/of Python of R;
  • Aantoonbare affiniteit en ervaring met datavisualisatie;
  • Ervaring met de ontwikkeling en/of het beheer van online informatieproducten; 
  • Houdt van het bedenken en uitwerken van oplossingen en nieuwe ontwikkelingen;
  • Goed zelfstandig kan werken in een team;
  • Goed kan communiceren, zowel schriftelijk als mondeling;

Wij bieden

De mogelijkheid een belangrijke bijdrage te leveren aan de informatieproducten van de PO-Raad en VO-raad en de ontwikkeling van de nieuwe benchmark. Je werkt hierin nauw samen met je directe collega’s, inhoudelijke experts, ontwikkelaars en leveranciers. 

De PO-Raad en VO-raad bieden deze functie aan voor 3 - 4 dagen per week (0,6 – 0,8 fte) voor een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. 
Inschakeling via detachering, inhuur en een dienstverband zijn mogelijk. We kennen goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden passend bij de functie van projectleider (schaal 11 CAO Nederlandse Universiteiten, inschaling afhankelijk van opleiding en werkervaring). 
Je bent onderdeel van het enthousiaste en resultaatgerichte team van de Benchmark, en het domein Data en Informatie.

Over de PO-Raad en VO-raad

De PO-Raad is de sectororganisatie voor het primair onderwijs. De vereniging behartigt de gemeenschappelijke belangen van de besturen in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs. Daarnaast is de PO-Raad aanjager van innovatieve projecten en kennisdeling voor het basisonderwijs en speciaal onderwijs. De interne organisatiecultuur is professioneel en informeel.

De VO-raad is de vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs. De raad behartigt de belangen van het voortgezet onderwijs bij overheid, politiek, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Daarnaast bevordert de VO-raad de kwaliteit van het onderwijs door schoolbestuurders en schoolleiders te faciliteren bij het vervullen van hun taak. De VO-raad vertegenwoordigt vrijwel alle schoolbesturen in Nederland en voert overleg met werknemersorganisaties over de arbeidsvoorwaarden van ruim 120.000 personeelsleden.

Solliciteren

Als je geïnteresseerd bent in deze functie mail dan voor 14 augustus 2021 je motivatiebrief en cv naar vacature@poraad.nl o.v.v. van ‘sollicitatie product owner benchmark’. In de week van 23 t/m 29 augustus voeren we de sollicitatiegesprekken. Nadere informatie over deze functie is verkrijgbaar bij Daniël van Geest, programmamanager Benchmark PO & VO, via mail of 06-38825807.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.