De VO-raad en PO-Raad zoeken een strategische en ervaren communicatieadviseur, met kennis van de onderwijssector en affiniteit met het positioneren van, en communiceren over, informatieproducten. Iemand die de lijnen uitzet, samenwerkt en zelf de handen uit de mouwen steekt.

De PO-Raad en VO-raad werken samen aan de ontwikkeling van diverse online informatieproducten voor scholen en besturen. Programmateams van beide Raden ontwikkelen en beheren deze online applicaties. Instrumenten die scholen en besturen in het funderend onderwijs helpen bij hun sturing en verantwoording. Als verantwoordelijk communicatieadviseur en -regisseur ligt jouw focus op het uitdenken en -voeren van een uitgekiende communicatiestrategie ten aanzien van een nieuw product: de Benchmark PO & VO

Lees meer over de benchmark.

Wat ga je doen?

Je hebt een heldere visie op communicatie en oog voor trends en ontwikkelingen. Je bent strategisch sparringpartner voor het programmamanagement en samen met collega’s en andere organisaties werk je aan de strategie om de Benchmark op een heldere wijze te positioneren naar besturen en andere stakeholders, ook ten opzichte van onze andere informatieproducten.  

 • Je vertaalt de organisatievisie naar een concrete integrale communicatiestrategie voor de Benchmark PO & VO. Tevens ben je verantwoordelijk voor de implementatie van de strategie.
 • Je adviseert over de positionering van de Benchmark ten opzichte van de andere informatieproducten en draagt zo bij aan een integrale communicatiestrategie voor de informatieproducten van de Raden. 
 • Je schrijft mee, redigeert en adviseert collega’s die werken aan de informatieproducten, zoals een sectorrapportage.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd communicatieadvies aan het programmamanagement.

Functie-eisen

Je bent een stevige en zelfstandige gesprekspartner. Je weet een probleem snel te doorgronden en te vertalen naar handelingsperspectief. Daarnaast ben je in staat om de communicatieaspecten binnen het programma Benchmark PO & VO te koppelen aan de brede communicatiedoelstellingen van de beide Raden.

Als senior communicatieadviseur beschik je in elk geval over de volgende kennis en ervaring:

 • WO of HBO werk- en denkniveau en circa 5 jaar relevante werkervaring, onder meer in het opzetten van strategisch communicatiebeleid, het (uit)bouwen van merken en reputatie- en stakeholdermanagement;
 • Je overziet snel de verschillende belangen op de as: gebruiker – stakeholder – media – publieke opinie.
 • Je hebt ervaring in een politiek- en bestuurlijk sensitieve omgeving;
 • Je bent analytisch en strategisch sterk, maar beschikt ook over een hands-on mentaliteit;
 • Je beschikt over uitstekende taalvaardigheid en schrijft makkelijk;
 • Je bent organisatiesensitief en beschikt over goede adviesvaardigheden;
 • Je kent de onderwijssector.

We bieden

De gelegenheid een belangrijke bijdrage te leveren aan de kernactiviteiten van de PO- en VO-Raad en de positieve beïnvloeding van de verantwoording van het funderend onderwijs in Nederland.

Je komt in dienst bij de VO-raad. We bieden een dienstverband van 32 uur. Het betreft een tijdelijk dienstverband bij de VO-raad voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging met één of twee jaar. De VO-Raad volgt de CAO VO, inschaling vindt plaats in schaal 10 of 11 en is afhankelijk van je opleiding en ervaring.

PO-Raad en VO-raad

De PO-Raad en VO-raad zijn de verenigingen van scholen in het primair en voortgezet onderwijs. De Raden behartigen de belangen van het funderend onderwijs bij overheid, politiek, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Daarnaast bevorderen de Raden de kwaliteit van het onderwijs door schoolbestuurders en schoolleiders te faciliteren bij het vervullen van hun taak. De Raden vertegenwoordigen de schoolbesturen in Nederland en voeren overleg met werknemersorganisaties over de arbeidsvoorwaarden van personeelsleden.

Meer weten en solliciteren

Solliciteren kan tot en met donderdag 28 mei a.s. Stuur je sollicitatie en motivatiebrief naar vacature@vo-raad.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Daniël van Geest (programmamanager Benchmark PO & VO)              via 06 – 38825807.

De dag waarop de eerste gesprekken worden gevoerd is 3 juni 2020, en de tweede ronde gesprekken vindt plaats op
5 juni 2020.

Trefwoorden