Nieuws

Zelftesten voor bovenbouwleerlingen komende week naar basisscholen

Vanaf maandag 6 december ontvangen alle basisscholen en scholen voor speciaal (basis)onderwijs een eerste voorraad zelftesten voor hun leerlingen in groep 6 t/m 8. Dat heeft ministerie Arie Slob (Onderwijs) laten weten aan scholen in het primair onderwijs.  

De levering van 2,4 miljoen zelftesten volgt na de aanvullende maatregelen die het kabinet afgelopen vrijdag heeft aangekondigd. Eén van de maatregelen is het dringende advies voor leerlingen in de bovenbouw van het primair onderwijs en voor onderwijspersoneel om twee keer per week gebruik te maken van een zelftest.  

Nieuwe levering voor kerstvakantie 

Er worden voldoende testen afgeleverd bij scholen voor leerlingen voor twee testen gedurende twee weken. Ouders of verzorgers kunnen leerlingen thuis helpen bij het testen. Bij een negatieve test kan de leerling naar school. Bij een positieve test gaat de leerling en de rest van het gezin in quarantaine en laten zich testen in de teststraat van de GGD. Voor de kerstvakantie is er een tweede automatische levering, waarmee scholen ook een aantal weken vooruit kunnen. Na de kerstvakantie kunnen scholen de zelftesten zelf nabestellen via CoTeRo. Dat systeem wordt nu ook al gebruikt voor het bestellen van zelftesten voor onderwijspersoneel.  

Voorbeeldbrief.
Op mijnporaad.nl vind je (voor leden van de PO-Raad na inloggen) een voorbeeldbrief die scholen en schoolbesturen kunnen gebruiken in reactie op ouders die een brief of mail sturen over de coronamaatregelen. In deze voorbeeldbrief gaan we vooral in op het dringend advies dat leerlingen vanaf groep 6 mondkapjes dragen in de gang en dat zij twee keer per week een preventieve zelftest doen.  
zelftest na gebruik

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten