PO-Raad congres 2022: focus

 

PO-Raad Congres 2022: FOCUS

Op 10 juni is het eindelijk weer zover! Een fysiek PO-Raad congres: dé ontmoetingsplek voor bestuurders en beleidsmakers in het primair onderwijs. Deze editie vind plaats in Hart van Holland, in Nijkerk.

Het congres biedt een gevarieerd programma met verschillende (netwerk)sessies, gevoed vanuit wetenschappelijke inzichten en de dagelijkse praktijk. Raak geïnspireerd, word bijgepraat en uitgedaagd langs de vier lijnen van de nieuwe Strategische Agenda van de PO-Raad.

Inspireren, verbinden en uitwisselen

Met jaarlijks ruim 400 bezoekers is het PO-Raad congres uitgegroeid tot een begrip in onze sector. En na deze bijzondere jaren is de behoefte aan ontmoeting groter dan ooit, dus daar voorziet het congres volop in! Kom in contact met andere deelnemers met vergelijkbare interesses en tref elkaar op inhoudelijke thema’s.

  • Het plenaire programma is voor iedereen. De sessies die je wilt volgen kies je ter plaatse in de congres app.
  • Graag in gesprek over een specifiek thema? Deel het in de app en vind elkaar bij netwerkpraatpalen in het hart van het congres.
  • Ontmoet onze sectorpartners op de educatieve markt.

Aanmelden voor het congres

Programma en sprekers

9.00 Ontvangst en registratie
9.30 Plenaire opening met dagvoorzitter Yinske Silvia
Speech Voorzitter PO-Raad Freddy Weima
Keynote Schrijver en Programmamaker Abdelkader Benali
Column Anko Hoepen
10.15 Pauze
10.45

Sessies, lunch en netwerksessie
Meer informatie over de sessies volgt in de aanloop naar 10 juni 2022.

15.30 Pauze
15.45 Afsluiting 
16.15 Borrel

Ontvangst, pauzes, lunch en borrel vinden plaats op de beursvloer. Deze beursvloer is ook de entree naar de plenaire ruimte.

Dagvoorzitter, Yinkse Silva

Yinske Silva neemt de presentatie op zich. Zij zal met haar scherpe vragen de sprekers inleiden en aankondigen. Yinske presenteerde in 2021 de congresreeks ‘De Toekomst van Goed Onderwijs’ voor de PO-Raad. Bekijk de video op SamenSlimmerPO.

Voorzitter PO-Raad, Freddy Weima 

Freddy Weima start de dag. In zijn eerste jaar als voorzitter heeft hij al veel van onze sector gezien. Wat verbindt ons, wat versterkt ons en wat is de ambitie van de sector om toe te werken naar het beste onderwijs voor ieder kind.

Keynote Schrijver en Programmamaker, Abdelkader Benali 

Schrijver en programmamaker Abdelkader Benali kijkt naar maatschappelijke ontwikkelingen als een schrijver. Hij heeft oog voor het detail én het grote verhaal. Als klein jongetje kwam hij met zijn ouders naar Nederland, waar zijn vader in Rotterdam een slagerij begon. Zijn eigen ervaringen neemt hij mee in zijn boeiende verhaal. In de afgelopen jaren heeft hij talkshows geleid rondom het thema kansengelijkheid. Op basis van die ervaring, deelt hij zijn bevindingen en neemt ons mee in de overtuiging dat onderwijs verder gaat dan de schoolbanken. Maar wat is dan de plaats en rol van bestuurders en leerkrachten daarin? En wat heeft het vergrootglas corona ons hierbij geleerd? 

Prijzen

Toegangsprijzen PO-Raad congres FOCUS:
 

  • Lid PO-Raad: € 295
  • Niet-lid: € 395
  • Hotelovernachting: € 110

Aanmelden voor het congres

ALV

Voorafgaand aan het congres op 10 juni 2022 is er op 9 juni 2022 een Algemene Ledenvergadering van de PO-Raad, tevens in Hart van Holland. Deze start om 12.30 uur met een inlooplunch. De ALV is ook online (via ZOOM) te volgen.

ALV en het congres bijwonen? Maak gebruik van een overnachting en sluit aan bij het avondprogramma op 9 juni 2022.