Onlinebijeenkomst

Bijeenkomst Kennisgroep FG – Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo

28 maart 2023
15:00 - 16:30

Online

Aanmelden
Organisator(s)
i.s.m. PO-Raad
Interessant voor
Overig

Werk jij als functionaris gegevensbescherming in het funderend onderwijs? In het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo wordt een speciale kennisgroep voor FG’s opgericht, waarin men onderling nieuws, kennis, documenten en ervaringen kan uitwisselen.

Op 28 maart is de online startbijeenkomst van deze kennisgroep. Tijdens deze bijeenkomst lichten we de Kennisgroep FG nader toe, halen we input op waar FG’s behoefte aan hebben en bespreken we ook de actualiteiten op het gebied van privacy.

Kennisgroep Functionaris Gegevensbescherming (FG)

De Kennisgroep FG is opgericht om inhoudelijke en specifieke po/vo onderwerpen een plek te geven binnen het Netwerk IBP. De bijeenkomsten worden ondersteund door Kennisnet, SIVON, de PO-Raad en de VO-raad. De Kennisgroep FG is onderdeel van het Netwerk IBP. Vier keer per jaar worden er aparte bijeenkomsten georganiseerd waarin nieuws en ervaringen worden gedeeld. Er vindt een terugkoppeling plaats vanuit de Kennisgroep FG op de reguliere netwerkbijeenkomsten van het Netwerk IBP, zodat kennis en nieuws breder wordt gedeeld dan alleen met de FG’s.

Voor wie?

De startbijeenkomst is toegankelijk voor FG’s die werkzaam zijn bij een schoolbestuur in het primair of voortgezet onderwijs, ook als je nog niet aangesloten bent bij het Netwerk IBP.

Let op! Voor de volgende bijeenkomsten van de kennisgroep is het een vereiste dat je lid bent of wordt van het Netwerk IBP. Ook vragen we jou om zich aan te melden met het e-mailadres van een schoolbestuur zodat alleen FG’s deelnemen die in het funderend onderwijs actief zijn. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via deze link. Vanaf 28 maart kun jij je aanmelden voor de Kennisgroep FG.

Over het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo   

De afgelopen jaren is informatiebeveiliging en privacy (IBP) steeds belangrijker geworden in het primair en voortgezet onderwijs. Omdat IBP ingewikkelde materie kan zijn, helpt het vaak om samen te werken. Daarom komt het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo 3 tot 4 keer per jaar samen op netwerkbijeenkomsten. Het netwerk is dé plek om met collega’s die zich bezighouden met IBP, kennis en ervaringen te delen. Het netwerk is van de schoolbesturen zelf. Kennisnet, SIVON, PO-Raad en VO-raad bieden informatie en ondersteuning. Interesse in het Netwerk IBP? Meld je aan voor het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo