Webinar

Daniël Verlaan over cybersecurity

18 april 2023
15:00 - 16:30

Online

Organisator(s)
PO-Raad
Interessant voor
Bestuurders
Schoolleiders
Adviseurs
Overig

Stel je voor: een van de scholen in je stichting is gehackt. Niemand kan meer bij het  digitaal lesmateriaal en een anonieme afzender eist tonnen losgeld. Wat nu? In het webinar van 18 april leer je hoe je je school hiertegen kunt wapenen én krijg je tips hoe te handelen als het toch gebeurt. Laat je inspireren door onderzoeksjournalist Daniël Verlaan of Sanne Maasakkers, security specialist!  

Zet deze data in je agenda 

 • Dinsdag 18 april: 15:00 tot 16:30 uur
  Daniël Verlaan, onderzoeksjournalist en auteur van het boek ‘Ik weet je wachtwoord’.

  Voor wie?

  Het webinar is voor iedereen die werkzaam is bij een schoolbestuur of school in het primair en/of voortgezet onderwijs: bestuurders, schoolleiders en ICT/IBP-medewerkers, docenten/leraren en overige geïnteresseerden.

  Meld je nu aan

  Geef je op via het aanmeldformulier. Je ontvangt daarop een e-mail met meer informatie en een uitnodiging voor deelname aan de webinarreeks. De link voor een specifiek webinar en het Normenkader IBP ontvang je uiterlijk drie dagen van tevoren.

  Heb je vragen over deze webinar? Stuur dan een e-mail naar het projectteam digitalisering van de VO-raad en PO-Raad.    

  Wat is het Normenkader IBP?

  Het normenkader Informatiebeveiliging en Privacy ondersteunt scholen bij het werken aan een omgeving waarin iedere leerling digitaal veilig kan leren. Het kader bestaat uit een set normen die beschrijven hoe en wanneer je een bepaald thema op de juiste manier beheerst voor digitaal veilig onderwijs. Daarnaast bevat het een toetsingskader waarmee je kunt bepalen waar jouw schoolorganisatie nu staat en een aantal good practices. 

  Na de drie webinars

  • Ben je je bewust van de digitale gevaren die scholen en schoolbesturen lopen
  • Heb je handvatten om de digitale veiligheid binnen jouw schoolorganisatie te versterken
  • Ben je op de hoogte van het normenkader Informatiebeveiliging en Privacy, en hoe je dat als hulpmiddel kunt inzetten binnen je eigen schoolorganisatie 

  Veilig en doordacht digitaliseren

  De webinar maakt deel uit van het project ‘Veilig en doordacht digitaliseren’ van de VO-raad en PO-Raad. Het project zet zich in om schoolbesturen en scholen bewust te maken van hun verantwoordelijkheden op het gebied van digitalisering en specifiek informatiebeveiliging en privacy. Zo draagt het project bij aan professionalisering van de schoolorganisatie. Het project valt onder het programma Digitaal Veilig Onderwijs waarin we samenwerken met Kennisnet, SIVON en het ministerie van OCW. 

  Wil je meer weten over digitale veiligheid in het onderwijs? Lees het rapport van de Adviesgroep Regie op ICT of blijf op de hoogte via het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy