Onlinebijeenkomst

Digitale autonomie in onderwijs: de impact van AI

25 juni 2024
15:30 - 17:00

Online bijeenkomst

Aanmelden
Organisator(s)
Georganiseerd door extern
Interessant voor
Schoolbestuurders
Overig

Hoe behoudt de publieke onderwijssector zeggenschap en hoe blijven we eigenaar van ‘ons’ onderwijs? Onderwijsorganisaties worden namelijk steeds afhankelijker van de platforms en AI-infrastructuur van grote techbedrijven en dat is niet zonder gevolgen. Hoe houden bestuurders, schoolleiders en leraren grip op onderwijs en pedagogiek in deze platformgedreven AI-transitie? Daarover organiseren Kennisnet en Universiteit Utrecht een webinar. Met onder meer mediawetenschapper dr. Ben Williamson (University of Edinburgh).

De lezing tijdens het webinar is in het Engels, het panelgesprek in het Nederlands.

Aanmelden

Voor wie 

Bestuurders, beleidsmakers, ict-professionals en onderwijsprofessionals die zich bezighouden of meer willen met artificial intelligence, educatieve technologie en publieke regie. Of die zich willen verdiepen in deze onderwerpen.

Programma 

  • 15:30 – Introductie door dr. Niels Kerssens (Universiteit Utrecht) en Remco Pijpers (Kennisnet) 
  • 15:40 – Lezing van mediawetenschapper dr. Ben Williamson over de grootschalige invoering van AI-toepassingen die hij ziet in het publieke onderwijs
  • 16:00 – Reactie van prof. dr. José van Dijck (Universiteit Utrecht), Jan Kees Meindersma (college van bestuur Carmel) en Theresa Song Loong (Kennisnet) 
  • 16:30 – Gesprek en discussie, gemodereerd door Remco Pijpers