Nieuws

DPIA Google Workspace: update privacymaatregelen 

In december 2022 berichtten SIVON en SURF dat Google binnen de afgesproken termijn maatregelen heeft opgeleverd om de risico's uit de privacytoets (DPIA) van 2021 te mitigeren. De meeste van deze maatregelen voldoen aan de eerder gemaakte afspraken. Google pakt nu de resterende punten op en geeft aan dit uiterlijk half juni te hebben opgelost. Op basis van de afspraken met Google, concluderen SIVON en SURF dat zij het gebruik van Google Workspace niet hoeven af te raden. 

Schoolbesturen die hebben aangegeven op de hoogte gehouden te willen worden door SIVON, ontvangen zo spoedig mogelijk na de opleverdatum van half juni een volledige analyse van alle maatregelen met daarin uitleg over eventuele acties die je als schoolbestuur zelf kunt nemen. Sta je nog niet op de mailinglijst van SIVON en wil je op de hoogte blijven over de ontwikkelingen rondom Google Workspace for Education? Meld je aan.

Netwerk IBP
Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy (IBP)? En ben je werkzaam voor een schoolbestuur in het voortgezet (en/of primair) onderwijs en wil je onderling kennis uitwisselen? Meld je dan aan voor het Netwerk IBP. Dit netwerk is van en voor IBP’ers van schoolbesturen en wordt ondersteund door Kennisnet, SIVON, VO-raad en PO-Raad. Meld je aan voor het Netwerk IBP 

Lees het hele bericht op sivon.nl 

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten