Webinar

Help, onze school is gehackt! Wat nu?

Noelle Steeghs
Beleidsadviseur Digitalisering, privacy en informatiemanagement

Noëlle Steeghs

Vanaf januari 2023
4 bijeenkomsten
Gratis
Online
Geef je interesse vast door
Interessant voor
Bestuurders
Schoolleiders
Adviseurs
Overig
Organisator
PO-Raad en VO-raad

Een van de scholen in de stichting is gehackt. In alle scholen staan de laptops en digiborden op zwart. Leraren en leerlingen hebben geen toegang meer tot digitaal lesmateriaal, en een anonieme afzender eist tonnen aan losgeld. Wat nu? 

In deze reeks webinars nemen we je mee in de wereld van de cybercriminaliteit in het onderwijs én krijg je tips om slim te handelen als je toch met een aanval geconfronteerd wordt. Het definitieve programma staat nog niet vast, maar geef nu alvast je interesse door! 

Na deze online collegereeks

  • Ben je je bewust van de digitale gevaren die scholen en schoolbesturen lopen
  • Heb je handvatten om de digitale veiligheid binnen jouw organisatie te versterken
  • Weet je wat je moet doen om aan de normen voor digitale veiligheid te voldoen
  • Kun je je beter voorbereiden op een cyberaanval bij jouw organisatie

Aan de slag met digitale veiligheid

In vier colleges voor bestuurders, schoolleiders en ICT/IBP-medewerkers vertellen verschillende experts over hun ervaringen met digitale veiligheid en ga je hier samen over in gesprek. Denk aan een ethisch hacker die fouten en veiligheidslekken opspoort om zo misbruik tegen te gaan, of een schoolbestuurder die al eerder met een hack te maken heeft gehad. Daarnaast krijg je tips om de digitale veiligheid binnen jouw organisatie te versterken én om ervoor te zorgen dat je aan de normen voor digitale veiligheid voldoet.

Vooraankondiging  

De vier webinars starten in januari 2023 en worden georganiseerd door de PO- en VO-Academie vanuit het programma Digitaal Veilig Funderend Onderwijs. Samen met partners als Kennisnet, SIVON en het ministerie van OCW werken we aan het digitaal veilig maken van het primair en voortgezet onderwijs. Wil je meer weten over digitale veiligheid in het onderwijs? Lees het rapport van de Adviesgroep Regie op ICT of blijf op de hoogte via het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy.

Interesse?

Wil je graag meedoen aan deze collegereeks met 4 webinars over digitale veiligheid? Laat dan je naam en e-mailadres achter op dit formulier. Zodra het definitieve programma bekend is, ontvang je een mail met meer informatie en de manier van aanmelden.