Nieuws

Betrouwbare wifi via inkoopcoöperatie SIVON  

ICT-inkoopcoöperatie SIVON heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Er is een overeenkomst getekend met drie leveranciers voor de uitvoering van een nieuwe dienst: Wifi-as-a-Service. Scholen die hiervan gebruik maken, kunnen rekenen op goede en betrouwbare wifi, zonder zorgen te hebben over het aanbestedingstraject en de inkoop. Deze taken neemt SIVON over.  

Wifi-as-a-Service

Wifi-as-a-Service is een van de eerste diensten van SIVON. Hiermee zijn scholen verzekerd van een transparante en objectieve inkoop van een draadloos netwerk. SIVON werkt samen met drie leveranciers: De Rolf groep, Veltwerk en Wentzo Wireless. Op basis van de wensenlijst van de school wordt de leverancier gekozen die het beste aansluit. Zo profiteert de school van het meest passende aanbod tegen een scherpe prijs. Voor het einde van de zomervakantie verwacht SIVON de eerste scholen van wifi te voorzien via de nieuwe dienst. 

Voordelen voor de scholen 

Met Wifi-as-a-Service hoeven scholen zich geen zorgen te maken over de aanbesteding, installatie, beheer en onderhoud van het wifi-netwerk. Ze krijgen een veilige en betrouwbare wifi-verbinding die voldoet aan de huidige eisen en geschikt is voor digitale leermaterialen. Heeft jouw school of bestuur interesse in deze dienst? Op de website van SIVON vind je hoe je een aanvraag kunt doen

Hoe SIVON de sector helpt 

SIVON - Samen Inkopen Voor Onderwijs Nederland - is een coöperatie van schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs. Het doel is om samen te werken aan een stabiele ICT-infrastructuur en kwalitatieve ICT-voorzieningen voor scholen en besturen in Nederland. De leden van SIVON delen hun kennis en expertise op ICT-gebied, informatiebeveiliging, privacy en leermiddelen en leeromgeving. Daarnaast bundelen ze hun marktvragen en trekken ze gezamenlijk op naar leveranciers. Dit levert een betere prijs-kwaliteitverhouding op, en het bespaart tijd en energie. SIVON wil haar leden zoveel mogelijk ontzorgen, het hen zo gemakkelijk mogelijk maken. SIVON is in 2018 opgericht en blijft haar dienstenaanbod uitbreiden. 

Wat SIVON nog meer biedt 

SIVON biedt ook een functionaris-gegevensbescherming-as-a-service aan. Volgens hetzelfde principe als Wifi-as-a-service. SIVON regelt de randvoorwaarden en jouw school kan een beroep doen op een functionaris gegevensbescherming met verstand van zaken. En heb je al gehoord van de dienst externe connectiviteit? Hiermee krijgen deelnemende besturen een betrouwbare en veilige internetverbinding tot aan de voordeur. Iets voor jouw school of bestuur?  

Graag meer weten over SIVON?  

Meer informatie over SIVON en haar diensten vind je op www.sivon.nl. Je leest daar hoe je lid kunt worden en welke voordelen dit oplevert. Of meld je aan voor de gratis nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van laatste ontwikkelingen.