Nieuws

OCW publiceert Handreiking gegevensdeling tussen school en GGD 

Om het bron- en contactonderzoek (BCO) goed uit te kunnen voeren, heeft de GGD bepaalde gegevens nodig van personen die mogelijk in contact zijn geweest met een persoon die positief getest is. Zo kan de GGD de betreffende personen informeren en van advies voorzien over testen en mogelijke quarantaine. Dit zorgde de afgelopen periode voor vragen van scholen over wat wel en niet toegestaan is ten aanzien van het uitwisselen van gegevens. Om scholen hierbij op weg te helpen heeft OCW een handreiking gepubliceerd.

Zo kan het delen van gegevens rondom het bron- en contactonderzoek zorgvuldig en in lijn met de bescherming van persoonsgegevens plaatsvinden. De handreiking is opgesteld in samenwerking met het RIVM, GGD GHOR, de PO-Raad en de VO-raad. Hierin lees je welke informatie gedeeld mag worden, op welke wijze dit moet gebeuren, en hoe ouders/verzorgers hier goed over geïnformeerd kunnen worden.

Meer lezen? 

Download de handreiking op lesopafstand.nl
Meer informatie nodig? Stel je vraag aan het loket van Lesopafstand.nl. 
 

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten