Aan de slag

Zet deze animaties in voor meer bewustwording over IBP en privacy

Wat betekenen informatiebeveiliging en privacy in de praktijk?  En hoe maak je collega's bewust(er) van het belang hiervan? Zet de IBP-puzzelstukken in: negen animaties en bijbehorende nieuwsbrieven over negen belangrijke IBP-thema's.  

Negen animaties over negen IBP-thema's

De animaties (puzzelstukken) behandelen negen belangrijke thema's over Informatiebeveiliging en Privacy (IBP) op een toegankelijke manier. Denk aan de beveiliging van de werkplek, sociale media, werken in de cloud of het gebruik van beeldmateriaal. Ieder puzzelstuk bestaat uit een animatie (zie hieronder) en een bijbehorend IBP-artikel. Deze materialen kun je gebruiken in je eigen media. 

Organiseer een informatiebijeenkomst

De puzzelstukken kunnen ingezet worden in combinatie met een informatiebijeenkomst over IBP.  Zo communiceer je over de puzzelstukken in de weken vooraf, en tijdens de bijeenkomst zelf geef je een toelichting en  behandel je vragen en opmerkingen. 

Bekijk de website Aanpak IBP in het onderwijs

Op zoek naar meer tips en middelen om te communiceren over IBP binnen je organisatie? Kijk op de website Aanpak IBP onder de tab 'bewustwording'.  

Externe video URL
Externe video URL
Externe video URL
Externe video URL
Externe video URL
Externe video URL
Externe video URL
Externe video URL
Externe video URL

Downloads

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten