Nieuws

Lesopafstand.nl is vernieuwd

Het coronavirus brengt nog veel onzekerheid met zich mee. Door onder andere thuisquarantaine van leraren schakelen sommige scholen tussen fysiek onderwijs en onderwijs op afstand. Om scholen hierbij te ondersteunen is de website www.lesopafstand.nl vernieuwd. Ook kunnen scholen en schoolbestuurders hun knelpunten kenbaar maken. 

Wat is er veranderd? 

Naast een vernieuwde menustructuur en opmaak is ook de capaciteit van het loket uitgebreid. Zo zijn er meer professionals beschikbaar om vragen te beantwoorden, ook over onderwerpen als ventilatie en schoolgebouwen. Verder zijn de veelgestelde vragen en antwoorden aangevuld en is er mogelijkheid om aan webinars deel te nemen. Bijvoorbeeld het webinar over sociale online veiligheid op 15 oktober aanstaande. Zo worden goede voorbeelden uit de praktijk gedeeld zodat andere scholen hiervan kunnen leren. 

Verder blijft lesopafstand.nl voorzien in praktische informatie en tools waarmee scholen afstands- en hybride onderwijs op een goede manier kunnen organiseren. Zowel op organisatorisch, pedagogisch als didactisch vlak.  

Geef opmerkingen of knelpunten door

Ervaar jij knelpunten bij het hybride onderwijs en les op afstand? Mis je nog informatie op de website? Geef dit dan door via deze korte vragenlijst. Zo kunnen we lesopafstand.nl verbeteren en scholen meer gerichte hulp bieden. Ga naar de vragenlijst.

Over lesopafstand.nl 
Lesopafstand.nl is een initiatief van Kennisnet, het Ministerie van OCW, de VO-raad en de PO-Raad. 

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten