Online bijeenkomst

Netwerkbijeenkomst Informatiebeveiliging en privacy po/vo  

15 juni 2023
15:00 - 17:00

Aanmelden netwerk
Organisator(s)
PO-Raad
Interessant voor
Adviseurs
Overig

Op donderdag 3 november komt het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy (IBP) po/vo weer bij elkaar. In deze bijeenkomst geven we een terugkoppeling vanuit de regiegroep en belichten we andere actuele ontwikkelingen. Ook gaan we in op phishing. Wat is het, hoe wapen je je hiertegen als school, en welke maatregelen zijn effectief? Tijdens de netwerkbijeenkomst staan wij hierbij stil.

Je ontvangt een mail waarin iemand je verleidt om belangrijke informatie te geven, zoals inloggegevens. Alarmbellen gaan direct af en je denkt: phishing. Maar geldt dat voor jouw hele organisatie? En welke maatregelen kun je nemen als organisatie om medewerkers te helpen bij het vermijden van phishing mails? Tijdens de netwerkbijeenkomst gaan wij hierop in.

Praktijkvoorbeelden 

Tijdens deze netwerkbijeenkomst geven enkele netwerkleden een presentatie over hun ervaringen op school met phishing(campagnes). Het uitwisselen van ervaringen en kennis onder collega-IBP’ers is een van de doelen van het Netwerk IBP.

Voor wie?

Drie á vier keer per jaar komt het Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo samen op netwerkbijeenkomsten. Het netwerk is voor iedereen die zich op school bezighoudt met IBP en is dé plek om met collega’s kennis en ervaringen te delen. Het netwerk is van de schoolbesturen zelf. Kennisnet, SIVON, PO-Raad en VO-raad bieden informatie en ondersteuning. Meld je aan voor dit netwerk

Aanmelden

Ben je al lid van het netwerk? Dan hoef je niets te doen. Leden van het netwerk ontvangen automatisch een uitnodiging met daarin de link naar deze bijeenkomst. Ben je geen lid, meld je dan aan voor Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo en ontvang ook een uitnodiging voor de netwerkbijeenkomst. 

Dit evenement vindt ook plaats op